Tillbaka till Övrig textilslöjd

Konstnärligt skapande i textilt material

På kursen får du bekanta dig med traditionella broderimaterial samt experimentera och utforska material såsom Angelina, Tyvek m.m. samt måla/trycka med textilfärg i olika metoder på tyg. Du får också prova på olika broderitekniker och stygn och lära dig skapa bakgrunder till fritt konstnärligt skapande.

Innehåll
Syftet med kursen är att starta upp en "komma igång process" där du steg för steg kan känna dig trygg i ditt skapande och där inget är rätt eller fel. Du bygger upp en egen idébank i en skissbok för framtida bruk. Genom olika övningar får du prova på olika tekniker och nya möjligheter för din egen kreativitet. Kursen kräver att man lägger 3 – 6 timmar mellan varje kurstillfälle på egen hand.
Under kursen påbörjar du ett eget större projekt som startar vid tredje tillfället under handledning - från skiss/idé till färdigt verk. Material - struktur och perspektiv – bildkomposition.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i åtta veckor, samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 4x45 minuter per kurstillfälle.

Förkunskaper
Du behöver inga förkunskaper för att delta. Kursen riktar sig till både nybörjare och till dig som har tidigare erfarenhet av fritt broderi. Alla är välkomna!

Kursledare
Denna kurs leds av Janne Alise Gustavsen. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Material till första kurstillfället finns på plats i lokalen men i övrigt så ingår inte material i kursavgiften. Angelina och Tyvek finns att köpa på plats och betalas direkt till kursledaren. Om du har material sedan tidigare är du välkommen att ta med det till kursen. Det går bra att återbruka gammalt textilt material. Man behöver olika garner i olika färger och kvaliteter, sax och nålar i olika storlekar. Skissblock/anteckningsblock – underlag att jobba med/på. (ex bomulltyg)
En mer utförlig materiallista kommer att gås igenom vid första kurstillfället.

Bra att veta
Denna kurs är ett samarbete mellan Medborgarskolan och Halmstads Hemslöjdsförening med stöd av SHR.
Tips! Som medlem i föreningen får du 200 kronor rabatt på kursavgiften. Är du medlem i Halmstads hemslöjdsförening? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du är medlem så får du gå kursen för 795 kronor. Vill du bli medlem kan du anmäla dig till Harriet Axelssons mail: h.bassalt@gmail.com.

Du får en faktura/kallelse med definitivt startdatum skickad till din angivna e-postadress.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolan Halmstad, Söndrumsvägen 35, HALMSTAD (Karta)
  • Ledare: Janne Gustavsen
  • Start: den 28 september 2017
  • Dag och tid: Torsdag 18:00-21:00
  • Kurstimmar: 32
  • Tillfällen: 8
  • Kursnummer: 12690
  • Pris: 995 kr

Köpvillkor

Medborgarskolan Halmstad HALMSTAD

Söndrumsvägen 35, 30237 HALMSTAD
Telefon: 035-10 02 20

Medborgarskolan Halmstad/Hylte
Söndrumsvägen 35
30237 HALMSTAD

035-10 02 20
halmstad@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Halmstad

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

035-10 02 20

Lokalkontor i Region Väst

Nja, inte särskilt troligt eller...

Någonstans i höstens kursutbud finns en kurs som är för bra för att vara sann, lite för knäpp, lite för udda. Kan du hitta den?

Tävla om 5 st presentkort á 1 500 kr!

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Läs höstens nummer on-line eller beställ ditt eget exemplar kostnadsfritt!

Höst 2017