Tillbaka till Fotografi och film

Fotografisk grundkurs - Kamera och komposition

  • Lär dig god komposition
  • Utveckla din känsla för färg

En kurs för dig som gillar att fota, vill ta ännu bättre bilder och vill bli inspirerad. Komposition och bildinnehåll är kursens huvudtema. Du får också lära dig hur din kamera fungerar. b>

Innehåll
Kursen syftar till att du ska förstå att rätt tillfälle, rätt kameraposition och rätt exponeringsögonblick är avgörande för en bra bild. Din kamera är mycket kompetent att ställa in sig själv, men för att få den perfekta bilden kan du behöva ta över kommandot. Du får lära dig hur du ställer in din kamera för olika fototillfällen.

Upplägg
Kursledaren går igenom nya delmoment varje gång och illustrerar med många bildexempel. Du får fotografiska hemuppgifter till varje kurstillfälle samt fotografera praktiskt på stan. Vi går gemensamt igenom våra bilder och diskuterar resultaten och lär oss av varandra.

Förkunskaper
Denna kurs vänder sig till dig utan eller med vissa förkunskaper.

Kursledare
Peter Schedwin undervisar inom fotografering och bildkomposition. Han har en bakgrund som pressfotograf, är skolad inom dokumentär fotografi, och har arbetat åt Medborgarskolan med fotokurser sedan 2003. Fokus ligger ofta på samtal kring bildskapande och själva utvecklandet av deltagarens förmåga att ta bättre bilder.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan erbjuder ett flertal kurser som passar dig som gått denna kurs- exempelvis Kreativ Fotografering, Berätta med bilder, Naturfotografen, Photoshop CC, Lightroon CC.

Bra att veta
Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolan Örebro, Storgatan 18, ÖREBRO (Karta)
  • Ledare: Peter Schedvin
  • Start: den 23 oktober 2017
  • Dag och tid: Måndag 19:00-20:45
  • Kurstimmar: 16
  • Tillfällen: 8
  • Kursnummer: 13004
  • Pris: 1950 kr

Fullsatt

Medborgarskolan Örebro ÖREBRO

Storgatan 18, 70361 ÖREBRO
Telefon: 019-764 14 00

Medborgarskolan Örebro
Storgatan 18
70361 ÖREBRO

019-764 14 00
orebro@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Örebro

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta oss! 019-764 14 00

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan