Tillbaka till Engelska

Engelska- muntlig presentationsteknik

  • Vår tids internationella språk
  • Enligt vissa beräkningar talar över en miljard människor engelska

För dig som kan tala relativt flytande och som troligtvis använder engelska till viss del i ditt yrkesutövande. Här får du hjälp med presentationsteknik och att formulera dig med rätt ord och uttal utifrån ditt specifika ändamål.

Innehåll
Du får hjälp, tips och råd gällande muntlig framställning på engelska. Kanske ska du söka arbete utomlands eller behöver stöd i hur du på bästa sätt gör en muntlig presentation- arbetsrelaterat eller privat.

Upplägg
Vi träffas 4 ggr samma dag och tid 2x45 min/gång.
Du kommer att få hjälp utifrån dina egna önskemål.

Förkunskaper
Du kan förstå huvudinnehåll i tydligt standartal gällande olika situationer och du kan förstå längre framställningar i tex föreläsningar samt följa med i längre argumentation. Du kan samtala och diskutera relativt flytande och kan delta i diskussioner i välkända ämnen.

Vi rekommenderar starkt att du gör vårt språktest för nivåanpassning på www.medborgarskolan.se/spraktest.


Kursledare
Shân James Lindström är uppvuxen i England och i Wales och har engelska som modersmål. Hon har studerat vid Exeter College, Oxford, England och vid The University of Edinburgh, Scottland. Hon har en magisterexamen i engelska med inriktning engelsk litteratur. Som vuxen har hon arbetat som professionell språkkonsult i både Storbritannien och i Sverige. Shân har en gymnasielärarexamen från Örebro universitet. Shân har haft kurser i engelska hos Medborgarskolan i Örebro sedan 2008.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Vi använder material som framtagits av ledaren. Observera att kursmaterialet inte ingår i kursavgiften och INTE tillhandahålls av Medborgarskolan.
Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du även 5% rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta oss för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Efter avslutad kurs har vi alltid fortsättningskurser att erbjuda. Prata med din kursledare så får du hjälp att hitta rätt nivå.


Bra att veta
I våra lokaler finns kaffeautomater. Vill du köpa kaffe eller te, ta med en 5-krona.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta oss! 019-764 14 00

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan