Tillbaka till Radar

Radarintyg för fritidsbåtar

  • Har din båt radar? Då måste du ha detta intyg.
  • Finns väder som stoppar dig

För att få fullt utbyte av en radarutrustning måste du känna till dess funktioner och hur den används för positionsbestämning och navigering i skärgård.

INNEHÅLL
Målet med kursen är att öka kunskaperna om användning av radar för fritidsbåt och därmed minska risken för olyckor i samband med radarnavigering.

UPPLÄGG
Kursen är upplagd på 4 stycken vardagskvällar med teori på Medborgarskolan i Uddevalla och 2 stycken helgdagar med praktik och prov till sjöss utanför Henån. Vilka helgdagar praktiken äger rum kommer ni i kursen gemensamt överens om tillsammans med kursledaren. För praktiken tillkommer en kostnad på 1000 kronor som betalas på plats. Efter avslutad kurs anordnas examination för Radarintyg både teoretiskt och praktiskt, för den tillkommer en kostnad på 450 kr som betalas kontant till provförrättaren.

FÖRKUNSKAPER
Förarintyg krävs, samt ha praktisk erfarenhet av navigering och att framföra båt. Minimiålder: fyllda 15 år vid provtillfället.

Saknar du ditt intyg eller intygsbok? Det finns registrerat hos antingen Sjöfartsverket i Norrköping (gäller diplom tagna före 1985) telefon 011-191404, mail sjofart@transportstyrelsen.se eller Nämnden för båtlivsutbildning, NFB (gäller diplom tagna efter 1985) telefon 08-6637993, du kan läsa mer om hur du går tillväga på www.nfb.a.se.

KURSLEDARE
Stig är en av våra omtyckta kursledare som har omfattande nautisk kompetens, han har mer än 40 års erfarenhet av fritidsbåtnavigering.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

KURSMATERIAL
Kostnad för material, praktik och examination ingår inte i kursavgiften.

BRA ATT VETA
Medlemmar i Svenska Kryssarklubben erhåller 200 kr i rabatt på angivet kurspris. Uppge ditt medlemsnummer hos Svenska Kryssarklubben i anmälningsformulärets noteringsfält i din kursanmälan för att erhålla rabatten.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum ca en vecka innan kursstart.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 6 % på www.bokus.com och 10 % rabatt på böcker, papper- och kontorsvaror i Akademibokhandelns alla butiker.

Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

0522-165 77

Lokalkontor i Region Väst

Någonstans i vårens kursutbud finns en kurs som är för bra för att vara sann, lite för knäpp, lite för udda. Kan du hitta den?

Tävla om 5 st presentkort á 1 500 kr!

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning