Tillbaka till Historia

Intresseanmälan - Släktforskning i Djäkneböle

INNEHÅLL OCH MÅL
På grundkursen i släktforskning lär du dig hur du söker i arkiv och databaser för att hitta information om din släkt. Under kursens gång kommer du lära dig att lättare tyda äldre handstilar och hur du bygger upp ditt släktträd. Vi utgår från de arkiv som finns i Arkiv Digital. Kursledaren hjälper dig med support och tips under din släktforskningsresa bakåt i tiden.

UPPLÄGG
På släktforskarskursen träffas ni en gång/vecka under fem veckor med fyra studietimmar/tillfälle. Eventuella uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle.

FÖRKUNSKAPER
Du behöver inga tidigare kunskaper om släktforskning. God datavana är dock nödvändigt då arkivsökning och dokumentation sker i digitaliserade källor.

KURSLEDARE
Kursledaren Johan Nilsson har släktforskat i 10 år. Han har hittat både okända släktingar och familjehemligheter i sin forskning.

KURSMATERIAL
Det material som behövs i släktforskarkursen är en EGEN DATOR (läsplatta går också bra för källsökning) samt ett abonnemang på Arkiv Digital. I kursavgiften ingår ett tioveckors abonnemang vilket du själv sedan kan förlänga om du vill. Vid första kurstillfället får du en aktiviteringskod till ditt tioveckors abonnemang.

BRA ATT VETA
Innan kursstart får du gärna gå in på arkivdigital.se och registrera dig som medlem. Registreringen är kostnadsfri. Kallelse/faktura till kursen skickas ut innan kursstart. Välkommen!

Vi rekommenderar också att du bekantar dig med något program för släktforskning innan kursen startar. En enkel internetsökning på "släktforskningsprogram" ger olika alternativ och de flesta kan utvärderas en kortare tid utan kostnad.

Anmälan

Aktiva Seniorers hemsida

Det finns en rad förmåner och möjligheter på Medborgarskolan för medlemmar i Aktiva Seniorer. Läs mer här

Aktiva Seniorers hemsida

Vi kan erbjuda 500 kvm fina och fullt utrustade lokaler för de flesta ändamål - mitt i Umeås centrum.
Ring 090-77 96 11

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Västerbottens medicinhistoriska museum

Kom och lyssna på föreläsningar under hösten.
Se program