Tillbaka till Musikteori

Nyfikna seniorer: Easy Jazz - Höstterminen 2017

Njut av en svängig jazzstund. Lär dig mer om ämnet och träffa likasinnade.

SENIORKURS
Seniorkurser riktar sig till alla som uppnått livets tredje ålder - de mogna åren. Lär dig ännu mer i ett lite lägre tempo på dagtid. Intellektuell stimulans och samvaro med likasinnade och jämnåriga skänker glädje och en ung inställning till tillvaron.

INNEHÅLL OCH MÅL
I trevlig samvaro tar Göran med dig till jazzkvarteren!
En njutning för jazzälskaren; vi lyssnar på och diskuterar kring härlig jazzmusik.

UPPLÄGG
Ojämna veckor

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs.

KURSLEDARE
Göran Gustafsson har varit ohämmat musikintresserad sedan barnsben. Från munspel via ett litet kammarpiano är han nu inne på sin fjärde elorgel som han spelar i en liten dans- och jazzorkester med några likasinnade jazzfantaster. 1969 lärde Göran känna guldsmed Rolf Nilsson, Kristianstads store jazzentusiast som var hjärnan bakom både Blue Bird Jazz Club och Jazzfestivalen. Från 1969 och ca 30 år framåt var Göran jämte ytterligare nio herrar medlem i en av Rolf startad jazzcirkel som träffades varannan fredag och spisade skivor och höll föredrag etc.
En vacker dag för nästan ett decennium sedan stod Göran och Rolf och pratade utanför guldsmedsbutiken då Inga Dahlberg från Medborgarskolan närmade sig. Hon behövde en ledare för en jazzkurs för seniorer och hade Göran i sikte. Uppmuntrad av Rolf accepterade Göran förslaget och på den vägen är det. Görans jazzcirklar har hållit på i 15 år nu, och ingen vill sluta!
Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

KURSMATERIAL
Göran tillhandahåller jazzlitteratur och skivor ur sin gedigna samling, men du som kursdeltagare är välkommen att ta med böcker, cd- och vinylskivor etc om du har.

BRA ATT VETA
Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

Startdatum: den 10 oktober 2017 kl. 13.30- 15
Plats: Magasingatan 2, Kristianstad

Välkommen!

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare