Tillbaka till Övrig teater

Teater för vuxna-fortsättningskurs

Varmt välkommen! Detta är kursen där du slängs rakt in teaterns spännande värld! Tillsammans lär vi oss att använda vår fantasi, lust och spontanitet för att med olika metoder bli trygga i att skapa och gestalta på scenen. Vi kommer göra frivilliga besök på föreställningar (egenbeskostade) utanför schemalagd tid för att se det vi jobbat med tillämpat i praktiken. I fortsättningskursen ingår moment av masterclass-undervisning där du får chansen att coachas individuellt i gruppen av Alexander

Innehåll
I fortsättningskursen fördjupar vi oss inom:
Ensemblearbete
Karaktärsskapande
Improvisationsskådespeleri

Vi kommer jobba vidare med att skapa trygghet i att gestalta framför publik samt att förlägga fokus utanför oss själv. För den som vill kommer det finnas möjlighet att presentera arbete inför en publik vid kursens sista pass. Vi lägger även stort fokus vid att skapa en dynamisk och trygg grupp, teater skapas tillsammans!

Upplägg
Kursen går en gång i veckan, samma dag och tid under 12 veckor. Varje sammankomst omfattar 2x45 minuter. Eventuella lov eller uppehåll bestäms i samråd i mellan kursdeltagare och ledare.

Förkunskaper
Du ska ha gått en grundkurs hos Medborgarskolan eller motsvarande kurs på annat håll. Om du är osäker på om du är behörig, anmäl dig och skriv med vad du har gjort tidigare så återkopplar vi. Viktigast är att man har en lust att skapa och verkligen vill gå kursen.

Kursledare
Alexander Fredriksson.
Alexander Fredriksson .
Alexander har jobbat som skådespelare inom många olika sammanhang och har spelat såväl musikaler som klassiska Shakespeareverk. Han är utbildad vid Skara Skolscen och Drama Centre i London. Alexander är utbildad teaterpedagog och är en stark förespråkare för att teater är något som skapas tillsammans.

Kallelse/faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka innan kursstart. Önskas delbetalning, uppge detta när du gör din anmälan till kursen i meddelanderutan.


Bra att veta
Vi håller till i våra lokaler på Ekeby Bruk, ingång A1.

Anmälan

  • Kurslokal: Ekeby Bruk, Uppsala, Ekeby Bruk, Ingång A 1, UPPSALA (Karta)
  • Ledare:
  • Start: den 12 september 2017
  • Dag och tid: Tisdag 19:00-20:30
  • Kurstimmar: 24
  • Tillfällen: 12
  • Kursnummer: 32751
  • Pris: 1850 kr

Fullsatt

Ekeby Bruk, Uppsala UPPSALA

Ekeby Bruk, Ingång A 1, 75275 UPPSALA
Telefon: 010-157 52 00

Medborgarskolan Uppsala
Hamnesplanaden 1
75319 UPPSALA

010-157 52 00
uppsala@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Uppsala

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare