Tillbaka till Övrig teater

Teater för barn 8-12 år

Varmt välkomna in i teaterns värld! I den här kursen kommer vi att tillsammans upptäcka vad det innebär att spela teater. Vi kommer att spela improviserad teater och tillsammans utveckla fantasin och kreativiteten.
Teater blir till i mötet med andra, därför kommer vi lägga stort fokus vid att skapa en trygg grupp där alla får ta plats och bli sedda.


Innehåll
Kursen innehåller bland annat moment inom:
Improvisation
Samarbete
Gestaltning.
Att lyssna på varandra och att våga ta initiativ är ledord som kommer löpa genom hela kursen.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan samma dag och tid under tolv veckor. Varje sammankomst omfattar 2x45 minuter. Eventuella lov eller uppehåll bestäms i samråd mellan kursledare och deltagare.

Förkunskaper
Kursen riktar sig både till dig som vill testa teater för första gången och dig som redan är lite bekant med teater.

Kursledare
Alexander Fredriksson
Alexander Fredriksson är skådespelare och utbildad vid Skara Skolscen och Drama Centre i London. Han har arbetat mycket med improvisation i olika sammanhang bland annat som skådespelare på Astrid Lindgrens Värld där han varit anställd sedan 2014.

Kallelse/faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka innan kursstart. Önskas delbetalning? Uppge detta i meddelandefältet när du gör din anmälan.

Bra att veta
Kläder: Rörliga och oömma
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka innan kursstart.
Önskas delbetalning, ange detta i meddelanderutan vid din anmälan.

Anmälan

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor