Tillbaka till Företagsekonomi

God man

Är du eller har du funderat på att vara kontaktperson, eller God man till en annan människa som behöver hjälp med att bevaka sina intressen och sköta sin ekonomi? Lär dig att förstå rollen som God man, vilka rättigheter och skyldigheter du har och hur du bäst lyckas med ett uppdrag.

Innehåll
Inblick i uppdragen god man/kontaktperson
- Ansökningshandlingar för att bli god man/kontaktperson
- Bevaka rätt
- Förvalta egendom
- Sörja för person
- Banklegitimation, Bank-ID
- Sekretess, dokumentation, redovisning (förteckning, årsräkning, sluträkning)
- Insatser, checklista
- Avsluta uppdraget
- Vi fördjupar oss i vad som ingår/ inte ingår i rollen som God man


Upplägg

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs

Kursledare
Magnus Stern sitter i förbundsstyrelsen i Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare. Det ligger Magnus varmt om hjärtat att speciellt bevaka rollen som God man när spariver från kommuner ofta innebär att för många uppgifter delegeras som riskerar att överbelasta gode mannen. Han har erfarenhet av att ha kurser i ämnet och fungerar också som ett bollplank till de som har uppdraget som God man.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Till kursen behöver du inte köpa in material i förväg. Kursledaren arbetar utifrån eget material, men kan också ge råd för inköp av bok.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta oss för att få rabattkoden.Bra att veta

Vi uppskattar nyfikenhet och Magnus ställer gärna upp och svarar på frågor.

Det här är en kurs där du lär dig mer om rollen som God man och får med dig kunskaper för att lyckas i ett uppdrag. Det är alltid Överförmyndarförvaltningen i den kommun där du vill vara verksam som beslutar om du är lämplig som God man eller inte. Denna kurs leder inte till att du blir god man utan är en ren kunskapskurs.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta oss! 019-764 14 00

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare