Tillbaka till Trädgård

Trädgårdsdesign-planera din trädgård med hjälp av trädgårdsdesigner

Är du inte nöjd med färg och form i trädgården?
Vill du skapa olika rum i din trädgård?
Vill du ha en mer lättskött trädgård?

Tillsammans går vi igenom principerna för en trädgårds uppbyggnad. Vi utgår från ett kompendium när vi pratar trädgård. Vi gör övningar tillsammans och du får självklart tid att jobba med din egen trädgård som utgångspunkt. Det är din trädgårds förutsättningar, dina drömmar och önskemål du utgår ifrån för att få det som du vill ha det i trädgården. Din drömträdgård!

KURSLEDARE
Kursen leds av Annett Larsson, trädgårdsdesigner med eget företag inom trädgårdsdesign. Annett Larsson har arbetat som trädgårdsdesigner sedan 2003 och också lett kurser i trädgårdsdesign i Ängelholm.

INNEHÅLL
Vi träffas på Torpgatan 8 i Ängelholm under tre kvällar till hösten. Vi utgår från ett kompendium i trädgårdsdesign och går först igenom de grunder och tankar man har nytta av när man planerar sin trädgård. Vi gör övningar tillsammans för att sedan arbeta med den egna trädgårdsritningen. Vi går också ut i trädgården och tittar oss omkring och diskuterar vad vi ser och vad man kan tänka på när man planerar sin trädgård.
Du får kunskap om hur man planerar efter trädgårdens förutsättningar - sol/skugga, trädgårdens rum, färg och form, rätt växt för rätt plats osv.

FÖRKUNSKAPER
Du behöver inga förkunskaper, det räcker bra med ett trädgårdsintresse.

KURSMATERIAL
Du behöver en tomtritning av din trädgård i skala som passar på ett A3- eller A2-ark. Ritningen får gärna vara i skala 1-100. Brukar vara ett praktiskt mått att arbeta med. Din kommun har ritningar om du vill beställa genom dem.
Du får kompendium, millimeterpapper, skisspapper, blyertspenna, suddgummi. Ta gärna med linjal.

RABATT
Alla som går kurs hos oss får rabatt på Bokus och Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör <http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/>


Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan