Tillbaka till Dans

Orientalisk dans - Nyhet!

  • Träna smidighet och taktkänsla
  • Få bättre kroppskontroll
  • Ha roligt


Innehåll
I den orientaliska dansen, eller magdansen, använder vi hela kroppen - framför allt höfter, mage, armar och bröstkorg. Ofta växlar man mellan att använda flera delar av kroppen samtidigt (så kallade "layerings") och att fokusera på en speciell kroppsdel (isolering). Rörelserna växlar också mellan att vara mjuka och skarpa. Med mycket glädje, lättsamhet och grundliga förklaringar lär du dig att isolera och att koordinera olika steg och rörelser. Du kommer att upptäcka en hel del "nya" muskler!

Under terminen får du lära dig grundteknik och enklare stegkombinationer. Varje lektion inleds med en uppvärmning där vi mjukar upp och aktiverar olika muskler.

Upplägg
Måndag 19.15 - 20.15. Samma dag och tid. 5 sammankomster. Totalt 7 studietimmar.
I den första delkursen kommer vi fokusera helt på att lära oss olika grundsteg och att kunna isolera olika kroppsdelar. I delkurs två repeterar vi sedan dessa tekniker men nu sätter vi även ihop stegen till en rolig koreografi. Du kan alltså välja mellan att gå en kurs separat eller att gå båda.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs för denna kurs.

Kursledare
Cecilia Esbjörnsson har dansat magdans i ca 10 år och uppträtt både i Sverige och internationellt. På hennes kurser är dansglädjen i centrum och målet är att hjälpa dig att utvecklas mot att hitta din egen inre dansare. Du kan läsa mer om Cecilia här; http://www.magdansbycecilia.se/

Bra att veta
Klädsel: mjuka, gärna lite åtsittande träningskläder. Vi dansar antingen barfota eller i mjukare tygskor. Strumpor går också bra om du inte vill vara barfota.
Dusch och omklädningsrum finns.

Kallelse/faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.
Anmälan

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare