Tillbaka till Konsthantverk

Teckna & måla naturmotiv

  • Utveckla din kreativitet
  • Uttryck dig själv på ett nytt sätt

Sprakande höstlöv, blommor och andra föremål som stilleben har fascinerat konstnärer i alla tider. Dess prakt har uppskattats i en mångfald kulturer. Utveckla ditt seende och lär dig översätta dina iakttagelser till ett eget bildspråk.

Innehåll
Kursen är uppdelad i olika moment. Vi inleder med att träna upp seendet där vi fokuserar på former och proportioner, negativa och positiva ytor. Vi går sedan vidare till att koncentrera oss på valörer, nyanser och skuggor. Nästa steg är att inkludera färger i våra alster. Syftet är att du ska lära dig grunderna i att teckna och måla här med hjälp av alster från naturen. Du väljer själv om du vill göra stilleben eller en illustration med blandade motiv. Ta med dig motiv från naturen eller fotografier av något du önskar avbilda.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i fyra veckor (samma dag och tid) och omfattar 3 x 45 min per sammankomst.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Vi lär oss tillsammans utifrån där vi befinner oss.

Kursledare
Michael Lundqvist är utbildad lärare i bild och form. Michael har stor passion för avbildande teckning och måleri främst natur, porträtt och figurteckning. Komposition är en mycket viktig del i bildskapandet säger han. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Kursmaterial ingår inte i kursavgiften utan betalas på plats till kursledaren. Materialavgift: 50 kr. Papper finns på plats men ta gärna med dig ett eget skissblock som du kan använda till dina ritningar. Om du önskar kan du köpa skisspennor t ex HB – 8B på en bokhandel innan kursstart. Då du arbetar med färg är valet ditt om du föredrar färgpennor, akvarell eller både och.

Kallelse/faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolan Eskilstuna, J A Selanders gata 1, ESKILSTUNA (Karta)
  • Ledare: Michael Lundqvist
  • Start: den 25 oktober 2017
  • Dag och tid: Onsdag 17:15-19:30
  • Kurstimmar: 12
  • Tillfällen: 4
  • Kursnummer: 32829
  • Pris: 995 kr

Köpvillkor

Medborgarskolan Eskilstuna ESKILSTUNA

J A Selanders gata 1, 63220 ESKILSTUNA
Telefon: 010-1575200

Medborgarskolan Eskilstuna
J A Selanders Gata 1
632 20 ESKILSTUNA

010-1575200
eskilstuna@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Eskilstuna

Medborgarskolan startar samarbete med nattvandrarna.nu i Årby.

Läs mer här!

Nu hittar du oss på JA Selanders gata 1. Välkommen!

Läs mer här!

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer

Dela med dig av din kunskap, inspirera andra och utvecklas själv! Som kursledare på Medborgarskolan blir du en del av folkbildningen och får en unik möjlighet att dela med dig av ditt intresse och det du brinner för.

Läs mer och ansök här!