Tillbaka till Matematik

Matematik för gymnasieungdomar

Matematik är för många gymnasieungdomar ett utmanande ämne där det ibland kan vara svårt att nå upp till målen. Men med rätt vägledning och stöd kan man med andra metoder än skolans traditionella matematikundervisning göra matematiken mer tillgänglig så att man enklare hänger med och förstår.

Innehåll
Du får hjälp med att öva upp dina matematikkunskaper för att klara av dina personliga mål i skolan. Med kursledaren som stöd arbetar vi både i helgrupp och räknar tillsammans men även på egen hand. Genom att räkna tillsammans lär vi oss att det finns många olika sätt att få samma svar vilket kan hjälpa dig att hitta det tillvägagångssätt som passar dig allra bäst. Du kan själv vara med och påverka kursens innehåll så att du får ut så mycket som möjligt med kursen. Kursledaren hjälper och guidar dig igenom de moment som du finner mest utmanande.

Upplägg
Kursen går en gång veckan under sex sammankomster på samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar ca 3x45 minuter per kurstillfälle.

Förkunskaper
Du behöver inga specifika förkunskaper mer än vad du har med dig från skolan. Du får individuell hjälp med de moment som du tycker är mest utmanande.

Kursledare
Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Ta med dig din mattebok som du använder i skolan samt miniräknare och anteckningsblock.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

0300-69 01 70

Lokalkontor i Region Väst

Nja, inte särskilt troligt eller...

Någonstans i höstens kursutbud finns en kurs som är för bra för att vara sann, lite för knäpp, lite för udda. Kan du hitta den?

Tävla om 5 st presentkort á 1 500 kr!

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Läs höstens nummer on-line eller beställ ditt eget exemplar kostnadsfritt!

Höst 2017