Tillbaka till Grekiska

Nygrekiska för nybörjare -steg 2

Nygrekiska är språket som talas och skrivs i dagens Grekland. Med mer än 600 000 ord räknas nygrekiskan som ett av de mest ordrika språken i världen. Visste du att de svenska orden dynamisk, energisk och diagnos är låneord från nygrekiskan?

Innehåll
En kurs för dig som tidigare har gått nybörjarkursen i nygrekiska eller har motsvarande förkunskap. Vi varvar praktik och grammatik med stöd och hjälp av kurslitteraturen. På kursen kommer vi bland annat:

• Träna läsförståelse
• Jobba med verb i presens
• Träna på att prata i vardagssituationer
• Prata om grekisk kultur
• Träna på att skriva korta fraser och meningar

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i åtta veckor, samma dag och tid. Kursen omfattar 2x45 minuter per kurstillfälle.

Förkunskaper
Denna språkkurs är för dig som tidigare har gått nybörjarkursen i nygrekiska eller har motsvarande förkunskap. Känner du dig osäker på din nivå så kan du kontakta administrationen för vägledning.

Kursledare
Georgios Tsarsitalidis har många års erfarenhet av att undervisa och är utbildad lärare. Han har tre masters, bland annat i Amerikansk litteratur och kultur, och hans modersmål är grekiska. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften. I kursen använder vi oss av boken ”Nygrekiska 1” med ISBN-nummer: 9789174344509 och tillhörande övningsbok med ISBN-nummer 9789174341867. Boken finns att beställa på bland annat Bokus.com samt Adlibris.com. I kursen kommer vi även att arbeta med material framtaget av ledaren.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
När du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör för utnyttja din rabatt på: http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Kallelse/faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta
I våra lokaler finns kaffeautomater. Vill du köpa kaffe, te eller en kopp varm choklad, ta med en 10-krona.

Anmälan

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare