Tillbaka till Matlagningskurser

Diplomutbildning: Kallkök & Café - Kvällstid varannan tisdag

Vill du veta mer om utbildningen?

Lämna en intresseanmälan så kontaktar vi dig.

Intresseanmälan

Café- och kallskänkeutbildning - grundnivå. Obs! I höst utbildning på tisdagkvällar!
Kallköket, kallskänken, är fortfarande en viktig del av en restaurangs kök. Här lagas de flesta förrätter, det bakas bröd och det görs desserter. Vår kursledare har lång erfarenhet från flera av Stockholms bättre krogar och hotell och är aktiv i kallköket mest varje dag.

Innehåll och mål


Denna grundutbildning är en bra start för vidare studier och arbete i café-/restaurangvärlden. Eller för dig som vill driva café. Fokus ligger på de praktiska färdigheterna, men kursen innehåller också mer teoretiska delar som råvarukunskap och komposition av olika rätter. Arbetet i kallköket eller i ett café erbjuder goda möjligheter till variation, här får du arbeta med olika menyer och med säsongens råvaror. Under kursen berörs även olika delar av det praktiska köksarbetet, som till exempel hygien och säkerhet, presentation av mat, köksekonomi och miljö.

• Bröd med tillbehör, kuvertbröd, limpor och baguetter
• Såser, dressingar och röror
• Klassiska förrätter, skaldjur, pajer och desserter
• Snittar, kanapéer och drinktilltugg
• Sallader och pajer
• Ostar, kryddor
• Smörgåstårta

Upplägg


Kvällskurs, varannan tisdag, 9 tillfällen med start 5/9 kl 17.30-ca 22.00, därefter 19/9, 3/10, 17/10, 31/10, 14/11, 28/11, 12/12 och avslutning 19/12.
Varje sammankomst startar med genomgång av kvällens lektion, råvaror och recept. Klassen arbetar sedan i mindre grupper fördelade över de 7 arbetsstationerna (max 2 deltagare vid varje station). Visst hemarbete för komposition av egna recept. Generellt avslutas lektionerna med gemensam måltid alternativt att man tar med hem det som lagas efter avsmakning. Sköna skor och kläder rekommenderas, här finns dock förkläden.

Förkunskaper


Utbildningen är på nybörjarnivå. Alla är välkomna.

Kursledare


Jacob Lyth ansvarar för både Medborgarskolans Lunchkockutbildning samt vår Kallköks- Caféutbildning. Jacob är hängiven husmanskost och klassisk matlagning och är mycket duktig på smaker. Här får du goda kunskaper i grundmatlagning och lär dig goda tillbehör.

Kursmaterial


Receptpärm som fylls på alltefter kursens gång. Kursavgiften är 9 995 kr. Råvarukostnad tillkommer 2 350 kr.

Diplom


För diplom krävs 80 % närvaro samt godkänd i kursmomenten.

Utvecklingsmöjligheter


Vill du fördjupa dig mer så erbjuder vi både Kock- och Konditorutbildning på grundnivå.

Bra att veta


Anmälningsavgift 1 000 kr faktureras i samband med anmälan.
Obs! Speciella avbokningsregler gäller för våra linjer. Du får detaljerad information i din bekräftelse som skickas efter att vi registrerat din ansökan.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolans Hus, Hagagatan 23 A, STOCKHOLM (Karta)
  • Ledare:
  • Start: den 5 september 2017
  • Dag och tid: Tisdag 17:30-22:00
  • Kurstimmar: 54
  • Tillfällen: 9
  • Kursnummer: 16453
  • Deltagaravgift: 9995 kr
  • Material: 2350 kr
  • Summa: 12345 kr

Köpvillkor

Medborgarskolans Hus STOCKHOLM

Hagagatan 23 A, 11347 STOCKHOLM
Telefon: 010-157 63 61

Stockholm
Hagagatan 23, Box 19193
104 32 STOCKHOLM

010-157 63 61
info.sthlm@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Stockholm