Tillbaka till Kultur- och samhällsgeografi

Vart tog alla skogshuggarna vägen?

Innehåll

I den lokala televisionens barndom på 1970-talet spelade örebroredaktionen in en halvtimmeslång film med Nils Parling som regissör och flera lokalt kända personer som skådespelare. Filmen heter Motorsågen och har kommit att bli något av en kultfilm. Den skall vi se och skratta och le lite grann åt. Sedan får vi kaffe, kanske blir det kokkaffe, för att koppla till miljön och verksamheten. Därefter får vi en berättelse om skogsbruket och skogshuggarna som slutar med ett svar på frågan som är resans namn.
Platsen för den här kvällen är given, den nyuppförda raststugan Gårdsjötorp uppe i Kilsbergen som står på grunden av det gamla skogshuggartorpet med samma namn.


Bra att veta

Avresa från Fredsgatan 16:00 och från Eurostop 16:15
Åter i Örebro 20:00
Max 48 deltagare

Pris

Pris: 270 kr

Ansvariga: Pelle Führ 070-510 95 61 och Anders Westergren 070-380 45 77

I samverkan med Aktiva Seniorer

OBSERVERA
Anmälan kan endast göras via Aktiva Seniorers anmälningsblankett eller genom att besöka eller ringa Aktiva Seniorers expedition, 019-10 29 29. Vänligen observera öppettiderna: må-to 10:00-12:00

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta oss! 019-764 14 00

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare