Tillbaka till Kultur- och samhällsgeografi

Västanå Teater och Gamla Kraftstationen i Deje


Innehåll

Vi återvänder till alltid framgångsrika Västanå Teater som i sommar spelar Charlotte Löwensköld, efter Selma Lagerlöf. Det är andra fristående delen i trilogin Löwensköldska ringen. I Charlotte Löwensköld visar Selma Lagerlöf upp sin fantastiska förmåga att skapa historiska miljöer, ödesmättad stämning och psykologiskt intressanta och trovärdiga personteckningar. I centrum för handlingen står den unga Charlotte med all sin kärlek och alla sina förhoppningar. I pausen äter vi mat. På vägen dit besöker vi Gamla Kraftstationen i Deje, en spektakulär industribyggnad från tidigt 1900-tal som numera är en kulturell mötesplats för konst, teater, musik eller bara en fikastund i annorlunda miljö. Konst och industriromantik i sällsynt kombination med många kända utställare. Vi dricker kaffe och får en visning. Lunch äter vi på Dömle herrgård. En värmlandsdag som bjuder det bästa!Bra att veta

Max 48 deltagare.


Avresa från Fredsgatan 09:00 och Eurostop 09:15
Åter i Örebro ca 22:00

Pris>/b>

Pris: 1145 kr

Ansvariga: Karin Johansson 073-424 58 87 och Gertrud Åsman 070-449 73 56


I samverkan med Aktiva Seniorer

OBSERVERA
Anmälan kan endast göras via Aktiva Seniorers anmälningsblankett eller genom att besöka eller ringa Aktiva Seniorers expedition, 019-10 29 29. Vänligen observera öppettiderna: Må-To 10.00-12.00.


Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta oss! 019-764 14 00

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor