Tillbaka till Kultur- och samhällsgeografi

Vandring på Bergslagsleden Etapp 10, Suttarboda - Ånnaboda

Innehåll

En höstvandring i Kilsbergen i för många Örebroare kända marker. Sträckan är 7 km lång och har en del höjdskillnader, så en viss vana att gå i växlande terräng krävs. Vi börjar i Suttarboda och tar oss till Björktjärn där vi tar fram våra termosar ur ryggsäcken och vilar oss en stund. Vandringen går vidare efter sjöarna fram mot Falkaberget som vi tar oss upp för. Utsikten från toppen är riktigt hänförande. Sista delen av vandringen är ganska lättgången ner mot Ånnabodasjön och så småningom upp till restaurangen. Där väntar en välförtjänt lunch med tre olika rätter att välja på. Efter lunchen åker vi tillbaka till Örebro.
Vandringstiden är beräknad till ca 3,5 tim. Då är fikaraster och andra stopp med
i beräkningen.


Bra att veta

Avresa från Fredsgatan 08:00 och från Eurostop 08:15
Åter i Örebro 14:15
Max 48 deltagare

Pris

Pris: 210 kr

Ansvariga: Anders Westergren 070-380 45 77 och Pelle Führ 070-510 95 61

I samverkan med Aktiva Seniorer

OBSERVERA
Anmälan kan endast göras via Aktiva Seniorers anmälningsblankett eller genom att besöka eller ringa Aktiva Seniorers expedition, 019-10 29 29. Vänligen observera öppettiderna: må-to 10:00-12:00

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta oss! 019-764 14 00

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor