Tillbaka till Kultur- och samhällsgeografi

Stjärnslott, kalenderslott och kungsgård-Ericsberg, Stora Sundby och Kungsör

Innehåll

Ericsbergs slott, stjärnornas slott från TV i julas, strax utanför Katrineholm är vårt första resmål. Slottet drivs idag av åttonde generationen Bonde. Vi börjar med kaffe i det som en gång var vagnslider. Den guidade turen blir i barockparken, orangeriet och vagnsmuseet. Vi åker därefter till Stora Djulö Herrgård, där Nils Holgersson landade med sin gåsflock för vila, och vi för att äta lunch. Mätta åker vi till vackra Stora Sundby slott vid Hjälmarens strandkant. Slottet stoltserar med fyra stora torn (årstiderna), tolv mindre torn (månaderna), 52 rum (årets veckor) och 365 fönster för kalenderns alla dagar. Slottet är idag bebott och hem för familjen Klingspor. Vi får en guidad slottstur. Slottet saknar hiss och turen går via trappor. För eftermiddagskaffe åker vi till Kungsör och Kungsudden vid Mälaren där vi också får information om Kungsgården från Gustav Vasas tid.


Bra att veta

Avresa från Fredsgatan 08:00 och Eurostop 08:15
Åter i Örebro 18:00

Max 48 deltagare

Pris

Pris: 680 kr

Ansvariga: Anders Nilsson 0738-25 47 51 och Karin Johansson 073-424 58 87

I samverkan med Aktiva Seniorer

OBSERVERA
Anmälan kan endast göras via Aktiva Seniorers anmälningsblankett eller genom att besöka eller ringa Aktiva Seniorers expedition, 019-10 29 29. Vänligen observera öppettiderna: må-to 10:00-12:00

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta oss! 019-764 14 00

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan