Tillbaka till Kultur- och samhällsgeografi

Lingonresan

Innehåll

Vi fortsätter med den årliga lingonresan, nu för sjätte gången. Vi kan bara hoppas att det blir ett bättre lingonår i år. Som vanligt får vi vårt förmiddagskaffe vid Nittälven innan vi åker fram till det lingonhygge vi har valt. Där plockar vi 2-2,5 timmar innan vi åker till Sikfors herrgård där vi äter en bättre lunch. Att vi är ute i rena vildmarken när vi plockar bären är det ingen tvekan om. Som vanligt finns det väl någon ungbjörn i den här delen av kommunen och i år finns det dessutom en vargfamilj. Det är inget att oroa sig för men verkligen något att berätta för barn och barnbarn. I år avstår vi från att besöka någon annan plats på hemvägen, vi har ju betat av de flesta intressanta platserna.
Bra att veta

Avresa från Fredsgatan 08:00 och från Eurostop 08:15
Åter i Örebro 16:00
Max: 48 deltagare

Pris

460 kr

Ansvariga: Pelle Führ , 070-510 95 61 och Hans Axelsson, 019-22 23 29


I samverkan med Aktiva Seniorer

OBSERVERA
Anmälan kan endast göras via Aktiva Seniorers anmälningsblankett eller genom att besöka eller ringa Aktiva Seniorers expedition, 019-10 29 29. Vänligen observera öppettiderna: må-to 10:00-12:00

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta oss! 019-764 14 00

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan