Tillbaka till Kultur- och samhällsgeografi

Matresa till Vikbolandet med getter, kalkoner, alpackor, strutsar mm

Innehåll

Östgötamat ekonomiska förening har som vision att skapa en matkultur som lyfter fram östgötska produkter av bra kvalitet. Bland annat anordnas östgötadagar med öppna hus i hela länet. 2017 blir detta den 2 – 3 september. Vårt första mål blir Hejtorps gårdsmejeri utanför Finspång där vi får kaffe med gårdens getostmacka, information och ”getkoll”. Vi åker sedan till Vikbolandet och första stopp blir Visätter kalkongård, Östergötlands skönaste gård, där vi kan vandra runt i området och kommer att se både kalkoner och alpackor. Vikbolands Struts och Kött är vårt lunchmål. Det är nog inte svårt att gissa huvudrätten men före det en längre guidetur medan köttet grillas. Vi fortsätter till Sänkdalens Gård för information om tillverkning av ekologisk glass, rapsolja mm. Efter det återstår hemresan med uppehåll i Svärtinge på Café Villa Flora för kaffe med dopp. Det finns mycket att handla för den som så önskar. Kom då ihåg kylväskan. Visätter har också alpackagarn för den händige.


Bra att veta

Avresa från Fredsgatan 07:30 och Eurostop 07:45
Åter i Örebro 19:30

Max 48 deltagare

Pris

Pris: 570 kr

Ansvariga: Anders Nilsson 0738-25 47 51 och Karin Johansson 073-424 58 87

I samverkan med Aktiva Seniorer

OBSERVERA
Anmälan kan endast göras via Aktiva Seniorers anmälningsblankett eller genom att besöka eller ringa Aktiva Seniorers expedition, 019-10 29 29. Vänligen observera öppettiderna: må-to 10:00-12:00

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta oss! 019-764 14 00

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan