Tillbaka till Kultur- och samhällsgeografi

Nostalgiresa till Kornettgården och Mantorp Park med Nostalgica Racing days 2017

Innehåll

Vi åker mot Borensberg och Klockrike för att komma till Kornettgården som är ett privat nostalgimuseum med tusentals bruksföremål från slutet av 1800-talet till 1980-talet. Där får vi guidning och kaffe. Nästa nostalgimål blir Mantorp Park där vi får information om banan och uppleva sommarens största racerhistoriska arrangemang, Nostalgica Racing Days. Om man inte var med på den gamla goda tiden själv, förstår man snabbt av detta evenemang att vissa saker var bättre förr! Här arrangerar Racerhistoriska klubben, RHK, racingtävlingar i olika klasser samt en stor utställning av klassiska bilar, Classic Car Show. Efter information får vi möjlighet att vandra omkring i depåer, titta på tävlingarna och se på utställningen. Vi kommer att dela ut lunchkuponger så att var och en kan bestämma sin egen lunchtid. Mätta på upplevelser går sedan hemresan via Motala direkt mot Örebro utan kaffestopp.


Bra att veta

Avresa från Fredsgatan 07:30 och Eurostop 07:45
Åter i Örebro 17:30

Max 48 deltagare

Pris

Pris: 580 kr

Ansvariga: Anders Nilsson 0738-25 47 51 och Leif Johansson 070-524 58 01


I samverkan med Aktiva Seniorer

OBSERVERA
Anmälan kan endast göras via Aktiva Seniorers anmälningsblankett eller genom att besöka eller ringa Aktiva Seniorers expedition, 019-10 29 29. Vänligen observera öppettiderna: må-to 10:00-12:00

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta oss! 019-764 14 00

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan