Tillbaka till Förarintyg båt

Förarintyg Intensiv- Båt, Vattenskoter

  • Grunderna i navigation
  • De vanligaste sjövägsreglerna
  • Tips om lämplig utrustning ombord

Med mera...

Förarintyget är den båtutbildning och det första förarbeviset som du bör ta om du har en fritidsbåt eller kör vattenskoter för privat bruk.


Kursen ger dig grundkunskaperna i navigation, sjövägsregler, säkerhet till sjöss, sjöväder och sjömanskap som är livsviktig kunskap när man är på sjön samt hur man uppträder på sjön. Förarintyget visar att du genomfört teoretisk utbildning för att föra fram en fritidsbåt inomskärs och i kustnära vatten. Det är också ett krav vid hyra av båt utomlands.
Vi rekommenderar dig att anmäla dig till kursen Båtpraktik (dag) som praktiskt komplement. Båtpraktiken är ett krav om du vill gå vidare och ta kustskepparexamen.

Upplägg
Kursen går 2 helger fredag- söndag

fredag 20/10 kl 18,00-20,15
lör-sön 21-22/10 kl 10,00-16,00 (ca 45 min lunch)

fredag 10/11 kl 18,00-20,15
lör-sön 11-12/11 kl 10,00-16,00 (ca 45 min lunch)

Kursen avslutas med en uppskrivning inför NFB ( nämnden för båtlivsutbildning) godkänd examinator. Kostnad för examinationen tillkommer med 450:- betalas till examinatorn på plats.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.
Krav för examination för förarintyg är att du har fyllt 12 år.

Kursledareåkan Eriksson är utbildad skeppare och kör persontrafik på Vättern sommartid.

Kursmaterial
Kostnad för material  tillkommer ca 800:- . Kan köpas via Medborgarskolan och delas då ut vid första kurstillfället. Vi reserverar oss för prisändringar.
I kursen använder vi oss av: Fritidsskepparen, Kort 1, sjötrafikföreskrifter, övningssjökort, passare, transportör och linjal.

Bra att veta
Om du är befintlig kund hos Svenska Sjö får du 20% rabatt på förarintyget. Gäller endast när du uppger ditt försäkringsnummer hos Svenska Sjö när du anmäler dig hos oss. Ett samarbete mellan Medborgarskolan och Svenska Sjö.

Delbetala kostnadsfritt. Ange i meddelanderutan.

Kaffe/te finns att köpa för 5:- , vån 1 och vån 2.


Utvecklingsmöjligheter
Nästa steg i din sjölivsutbildning är kustskepparintyget. Se vårt kursprogram på webben för fler kurser inom sjöliv.Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta oss! 019-764 14 00

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor