Tillbaka till Matlagningskurser

Matlagningsskola, varannan vecka

Matskola för dig som känner dig som nybörjare i köket. Ledord är verktyg, tekniker, att välja råvaror, laga i säsong och kryddsättning. Dessutom menyplanering, inköp med mera. Intygskurs!

Innehåll
För nybörjaren och hemmakocken som vill lära och utveckla sig mer. Kan ses som en förberedelse, en slags preparandskola för nästa steg, Medborgarskolans kockutbildning. Grundläggande matlagning, matskola där vi planerar menyer och funderar runt inköp och lagar mycket mat. Vi kokar fonder, benar ur och finstyckar, skär grönsaker på olika vis. Vi arbetar förstås med både fisk, kött och grönt. Bröd, soppor, förrätter, varmrätter och desserter med mera. Flera rätter varje tillfälle.

Upplägg
Kurs varannan måndagkväll (förutom vecka 44 och vecka 45) med start 4/9, därefter 18/9, 2/10, 16/10, 30/10, 6/11, 20/11 och avslutning 4/12. Totalt 8 ggr. Deltagarna arbetar i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recept. Kvällarna avslutas alltid med gemensam måltid, därefter hjälper alla till att duka av och diska det sista av kärl och porslin.

Förkunskaper
Alla, gärna nybörjare är välkomna. Kursen ger ett intyg vid minst 80 % närvaro.

Kursledare
Jonas Arbman har arbetat för Medborgarskolan i många år och är en otroligt uppskattad och duktig ledare och pedagog. Jonas vurmar särskilt för de asiatiska länderna samt länderna runt Medelhavet med det toscanska köket i topp. Även fisk och skaldjur hör till hans favoriter. I vårt kursutbud hittar du en mängd kurser med Jonas Arbman som ledare.

Kursmaterial
Recept som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, material och recept ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Det finns gott om andra matlagningskurser på Medborgarskolan. Flera möjligheter till kockutbildningar med starter varje termin. Se vårt kursprogram på webben och hitta det som passar dig.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Frossa i choklad – lär dig göra chokladpraliner, tryfflar och sötsaker med choklad!

Se alla kurser

Lär dig dig laga, smaka. Framförallt gröna råvaror som hettas upp till 42 grader. Mat vi mår bra utav. Gott, färgstarkt och med rätt näringstänk.

Läs mer om kursen här

Indien – curryns och den vegetariska matens förlovade land. Olika språk, religioner och kulturer har präglat seder, bruk och maträtter. Grönsakerna och de vegetariska rätterna dominerar.

Indisk matlagning

Surdegsbröd, fikabröd, glutenfritt bröd – lär dig baka riktigt gott bröd på någon av våra kurser!

Se alla kurser