Tillbaka till Franska

Franska nivå A1

  • Lär dig användbara fraser på franska
  • Få inblick i den franska kulturen
  • Franska är officiellt språk i tjugonio länder

Fortsätt att utveckla din franska. Ta det du kan, damma av det och bygg på det ytterligare. I kursen franska nivå A1 får du lära dig nya fraser, nya begrepp och den grammatik du behöver för att utveckla dina franskakunskaper.

Innehåll
Kursen ger bra baskunskaper i uttal, grammatik och ordförråd. Stor vikt läggs vid förmågan att kommunicera.
Med kurslitteraturen som stöd arbetar du med övningar av olika slag och tränar på att använda vardagsspråket så mycket som möjligt.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan, samma dag och tid under 10 veckor. Varje sammankomst omfattar 2x45 minuter. Eventuella lov eller uppehåll bestäms i samråd mellan ledare och deltagare.

Förkunskaper
Det krävs förkunskaper motsvarande nivå A1. Detta innebär att du kan förstå enkla ord och fraser. Du kan ställa och besvara frågor.
Känner du dig osäker på vilken nivå du ska välja, ta hjälp av Europarådets nivåskala som finns på vår hemsida och bedöm själv dina språkkunskaper.
Du kan göra ett nivåplaceringstest direkt här på webben.

Kursledare
Stefan Gustafsson är utbildad gymnasielärare. Han har undervisat i franska i över 25 år och bland annat arbetat som guide i Paris. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Stefan Gustafsson arbetar med eget framtaget material.

Kallelse/faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer

Dela med dig av din kunskap, inspirera andra och utvecklas själv! Som kursledare på Medborgarskolan blir du en del av folkbildningen och får en unik möjlighet att dela med dig av ditt intresse och det du brinner för.

Läs mer och ansök här!

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor