Tillbaka till Personlig utveckling

Frigörande rörelse & avslappning

Muskulär avslappning för hälsa och välmående! Genom olika tekniker lär vi oss att slappna av på djupet. I dagens samhälle är stress alltför vanligt. Att känna tvång på att man måste leva upp till något kan göra att man känner oro, och det är först när du är riktigt avslappnad och i balans som du kan uppleva harmoni med dig själv och din omgivning.
Välmåendet ökar och du upplever lycka och glädje av att bara vara. Detta hjälper även dina familjemedlemmar, vänner och kollegor. Hälsa, glädje och harmoni smittar av sig.

Häri ligger själva nyckeln till frigörelse, vi använder nämligen eventuella obekvämligheter som dyker upp som möjlighet till ökat medvetande, genom acceptans.

INNEHÅLL
Frigörande övningar i skön och trygg miljö. De flesta övningarna bygger på principen avslappning föregås av spänning.
Vi kommer att stretcha och spänna muskler i kroppen för att sedan släppa taget. På så sätt blir vi medvetna om, och frigör kroniska spänningar som kan vara svåra att komma åt på andra sätt.
Vi använder oss av mjuka nackövningar samt andningstekniker.
Vi kommer att lära oss hur vi själva kan öka rörligheten i leder -samt genom att skaka loss och röra oss på olika sätt främja vårt eget välbefinnande. Genom att lära oss att arbeta med gravitationskraften som ett hjälpmedel till avslappning kan vi uppleva även större frihet.
Under roliga och lätta former frigör vi stagnation och spänningar. Övningarna är tagna från en mängd olika traditioner både från öst och väst.
Du kommer att lära dig en mängd tekniker som du själv kan använda i din vardag för att frigöra dig från begränsningar som hindrar dig från att vara här nu, och uttrycka din egen genuinitet.
När onödiga muskulära ansträngningar frigörs, löses mentala konflikter och vi upplever en naturlig frid inombords.
Varje kurstillfälle avslutas med fri rörelse till musik, samt tio minuters meditation där vi verbaliserar förnimmelser i kroppen.
För de som vill så stannar vi kvar en stund efteråt för en kopp te och konversation kring relaterade ämnen.

FÖRKUNSKAPER
Det spelar ingen roll vem du är, hur din personliga historia ser ut. Du är där du är och det är därifrån vi utgår.

KURSLEDARE
Erik Wall

BRA ATT VETA
Klä dig i mjuka o bekväma kläder, vi är barfota eller har strumpor. Ät inte en för stor måltid precis innan klassen.

Kursavgiften går att dela upp på två eller tre månader utan extra kostnad. Om det krävs måste vi förbehålla oss rätten att byta lokal, lärare, vikarie, dag och tid. Om någon klass, mot förmodan, blir inställd kommer vi i stället förlänga kursen med samma antal tillfällen.

ANVÄND DITT FRISKVÅRDSBIDRAG HOS OSS!
Skatteverket godkänner att du använder ditt friskvårdsbidrag (som de flesta får av sin arbetsgivare) till att gå denna kurs. Gå en eller flera kurser, beroende på hur stort ditt bidrag är. Betala kursavgiften och kontakta oss på 075-241 68 50 / region.syd@medborgarskolan.se och begär kvitto till din arbetsgivare.

RABATT
Alla som går kurs hos oss får rabatt på Bokus och Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/information

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan