Tillbaka till Engelska

Engelska konversation nivå B2

  • Vår tids internationella språk
  • Enligt vissa beräkningar talar över en miljard människor engelska

Att kunna uttrycka sig väl på engelska kan vara svårt och samtidigt både viktigt och givande. På kursen får du hjälp att förbättra din förmåga att kommunicera samt att utveckla din språkliga säkerhet och förståelse för det engelska språket och samhället. Du har kommit över ”tröskeln” men behöver träning i att tala.

Innehåll
Tyngdpunkten ligger på konversation och att du ska kunna använda språket på ett naturligt och språkligt korrekt sätt. Du tränar förmågan att prata och förstå språket, läser och diskuterar dagsaktuella texter av olika svårighetsgrader och bygger upp ditt ordförråd.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan under 10 veckor, samma dag och tid. Varje kurstillfälle omfattar 2x45 minuter. Eventuella lov och uppehåll bestäms i samråd mellan deltagarna och ledaren.

Förkunskaper
Det krävs förkunskaper motsvarande nivå B1. Detta innebär att du kan förstå huvuddragen i tydligt standardspråk i kända sammanhang. Du kan oförberedd ge dig in i samtal om ämnen som är kända, men har ibland svårt att hitta ord. Du kan skriva en någorlunda korrekt text.

Känner du dig ändå osäker på vilken nivå du ska välja, ta hjälp av Europarådets nivåskala som finns på vår hemsida och bedöm själv dina språkkunskaper. Du kan göra ett nivåplaceringstest direkt här på webben.

Kursledare
Gunilla Nordén har lång erfarenhet av undervisning i både skola och studieförbund. Gunilla har varit ledare hos Medborgarskolan sedan 2009 och har haft kurser i franska, engelska och svenska som andraspråk, både i grupp och enskilt. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
På kursen läser vi och diskuterar dagsaktuella artiklar och texter, vilket betyder att ingen kurslitteratur behöver inhandlas.

Kallelse/faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala? Skriv då i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer

Dela med dig av din kunskap, inspirera andra och utvecklas själv! Som kursledare på Medborgarskolan blir du en del av folkbildningen och får en unik möjlighet att dela med dig av ditt intresse och det du brinner för.

Läs mer och ansök här!

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare