Tillbaka till Matlagningskurser

Diplomerad lunchkock utbildning

Vill du veta mer om utbildningen?

Lämna en intresseanmälan så kontaktar vi dig.

Intresseanmälan

Vill du arbeta som lunchkock och lära dig steg för steg hur det fungerar i ett kök med lunchservering. Här får du goda kunskaper i grundmatlagning och lär dig laga goda tillbehör. Allt från planering av lunchmenyer, inköp, förvaring och hantering av mat på en buffe´ ingår i utbildningen. Tillagning av salladsbuffé, brödbak, olika huvudrätter och desserter. Soppa kokas. Dessutom mycket prat om råvaruhantering, hygien och enklare köksekonomi.

Innehåll och mål


Denna grundutbildning är perfekt för dig som vill gå direkt från utbildning till arbete på restaurang eller lunchcafé.
Fokus ligger på de praktiska färdigheterna, men kursen innehåller också mer teoretiska delar som råvarukunskap och komposition av olika rätter. Vi arbetar med klassiska rätter som exempelvis köttgrytor, gratänger, sallader, röror mm och du lär dig beräkna mängder och planera arbetet och lunchmatlagningen. Under kursen berörs även olika delar av det praktiska köksarbetet, som till exempel hygien och säkerhet, presentation av mat, köksekonomi och miljö.

Upplägg


Dagtid 8 tillfällen kl 10.00 - ca kl 16.00 varannan torsdag med start 14/9. Därefter 28/9, 12/10, 26/10, 9/11, 23/11, 7/12 och avslutning 21/12.
Varje sammankomst startar med genomgång av dagens lektion, råvaror och recept. Klassen arbetar sedan i mindre grupper fördelade över de 7 arbetsstationerna (max 2 deltagare vid varje station). Visst hemarbete för komposition av egna recept. Generellt avslutas lektionerna med gemensam måltid alternativt att man tar med hem det som lagas efter avsmakning. Sköna skor och kläder rekommenderas, här finns dock förkläden.

Kursledare


Miriam Zelmerlööw har drivit Sibiriens soppkök i Vasastan många år. Där serveras det lunchmat alla dagar och Miriam har stor erfarenhet av arbetet. Viktigt för henne är en genomgående tanke på råvarans användning hela vägen, för ekonomin men främst kanske för klimattänket.

Förkunskaper


Utbildningen är på nybörjarnivå. Alla är välkomna.

Kursmaterial


Receptpärm som fylls alltefter kursens gång. Kursavgift är 9 995 kr. Råvarukostnad 2 200 kr.

Diplom


För diplom krävs 80 % närvaro samt godkänd i kursmomenten.

Utvecklingsmöjligheter


Vill du fördjupa dig mer så erbjuder vi både Kock- och Konditorutbildning på grundnivå. Du kan även gå en Hälsokockutbildning, Raw foodkock eller kallköksutbildning hos Medborgarskolan.

Bra att veta


Anmälningsavgift 1 000 kr faktureras i samband med anmälan.
Obs! Speciella avbokningsregler gäller för våra linjer. Du får detaljerad information i din bekräftelse som skickas efter att vi registrerat din ansökan.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolans Hus, Hagagatan 23 A, STOCKHOLM (Karta)
  • Ledare: Miriam Zelmerlööw
  • Start: den 14 september 2017
  • Dag och tid: Torsdag 10:00-16:00
  • Kurstimmar: 56
  • Tillfällen: 8
  • Kursnummer: 16518
  • Deltagaravgift: 9995 kr
  • Material: 2200 kr
  • Summa: 12195 kr

Köpvillkor

Medborgarskolans Hus STOCKHOLM

Hagagatan 23 A, 11347 STOCKHOLM
Telefon: 010-157 63 61

Stockholm
Hagagatan 23, Box 19193
104 32 STOCKHOLM

010-157 63 61
info.sthlm@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Stockholm