Tillbaka till Trädgård

Diplomutbildning: Stora trädgårdsutbildningen extra allt!

Vill du veta mer om utbildningen?

Lämna en intresseanmälan så kontaktar vi dig.

Intresseanmälan

Stora trädgårdsutbildningen - mer omfattande - i höst dagtid på torsdagar.

Trädgårdar är fantastiska men kräver kunskap hos den som vill skapa, sköta, förändra eller utveckla dem. För en givande och hållbar trädgård behövs kunskap om växter och hur man odlar, beskär, gödslar, formger, sår och planterar dem. I denna nyupppdaterade utbildning har vi också lagt in mer avancerad kunskap inom växtkunskap, beskärning och näringskunskap. Just kombinationen av skötsel och formgivning är lösningen för dig som vill utveckla din kunskap om trädgården för eget eller allmänt bruk.

Innehåll


Utbildningen ska ge en övergripande genomgång av trädgårdens många beståndsdelar från planering, sådd och plantering till skötsel, underhåll och skörd. Den tar upp planteringsprinciper, beskärning i teori och praktik, marklära och jordförbättring. Om trädgårdens blommande och gröna växter, med genomgång av några av våra vanligaste lökar, knölar, sommarblommor, perenner, buskar och fruktträd och deras användning.
Du får även en kompletterande genomgång och fördjupad inlärning av några av trädgårdens många beståndsdelar med inriktning mot växtkunskap och skötsel av perenner, rosor, klätterväxter och medelhavsväxter. Vi går även in närmare på trädgårdsdesign, komposten, vanliga skadedjur och sjukdomar, förökning samt gör ett studiebesök.

Upplägg


Huvudsakligen teoretiska moment med praktiska övningar och studiebesök. De teoretiska delarna (huvuddelen) består av genomgångar, gruppövningar, individuella uppgifter och studiebesök. En större enskild uppgift leder genom hela kursen i syfte att fördjupa inlärningen. Det är bra om du hinner arbeta med uppgiften mellan tillfällena. Uppgiften är en ordbok, som skapas runt ca 80 trädgårdstermer. Att förklara i ord och/eller med bild.
Denna utbildning är vidareutvecklad med fördjupningsnivån inlagd från start.
Start torsdag 31/8. Totalt 14 sammankomster, samtliga på torsdagar varav ett tillfälle är lördag 16/9. Studiebesök ingår. Uppehåll för höstlov vecka 44.

Förkunskaper


Inga förkunskaper krävs. Alla trädgårdsintresserade är välkomna.

Kursledare


Lena Bergene har en grundläggande utbildning inom trädgård och är utbildad landskapsarkitekt från Alnarp, SLU. Hon arbetar idag bl a i sin egen firma med att rita trädgårdar. Hon har flera års erfarenhet av undervisning. Lena fick en silvermedalj för sin balkong "Fjärilsvärmeri" på Nordiska trädgårdar i slutet av mars 2015. Lena undervisar även i flera designkurser inom trädgård.

Kursmaterial och diplom


Visst kurs- och ritmaterial och studiebesök ingår.

Diplom


Efter avslutad kurs, med minst 80 % närvaro samt godkända kursmoment och godkänd i den enskilda uppgiften, får du ett diplom.

Bra att veta


Anmälningsavgift 1 000 kr faktureras i samband med anmälan.
Obs! Speciella avbokningsregler gäller för våra linjer. Du får detaljerad information i din bekräftelse som skickas efter att vi registrerat din ansökan.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan