Tillbaka till Matlagningskurser

Vinkurs Tour de France - tema Frankrike

Vinkurs Frankrike – 3 tillfällen (kvällar).

Följ med på en vinkurs med tema Frankrike! Vi upptäcker och provar stiltypiska viner från de viktigaste och mest kända regionerna. Inget annat vinland kan idag uppvisa en sådan mångfald av vintyper, stilar och prisnivåer. Ser man på en vinkarta över Frankrike syns tydligt att det egentligen är en relativt liten areal som utgörs av vinregioner. Klimat och jordmån varierar kraftigt från region till region och även inom de olika regionerna. Dessa skillnader har också lett till att de druvsorter som används och de vinstilar som produceras skiljer sig mellan de olika regionerna.

Varje tillfälle inleds med en teoretisk genomgång och avslutas med provning av 4 viner. Målet med kursen är att du under 3 kurstillfällen ska lära och fördjupa dig i olika franska vinregioner samt öka kunskapen och kännedomen om de olika stilarna i respektive region samt vilken mat vinerna passar bäst till.

Upplägg
Första tillfället inleds med presentation av Frankrike som vinland, kort historik samt en översiktlig introduktion till områdena Loire, Chablis samt Alsace. Provning av 4 vita viner från dessa regioner.
Andra tillfället: Översiktlig genomgång av vinregionerna Bourgogne, Bordeaux samt Rhônedalen. Provning av 4 röda viner från dessa regioner.
Tredje tillfället - vi pratar om franska mousserande viner; Cremant-vinerna samt Champagne. Provning av 4 mousserande viner.
Kurstillfällen: 6/9, 13/9 och 20/9.

Förkunskaper
Alla är välkomna, inga förkunskaper behövs.

Kursledare
Per Sifvert är diplomerad sommelier, erfaren vinprovningsledare, vinexpert och utbildare vid Frans Schartaus Handelsinstitut.

Kursmaterial
Kompendium och vin ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Har du gått vår grundkurs och vill lära dig mer eller har en del kunskap om vin sedan tidigare och vill bygga vidare? Då är fortsättningskursen eller denna specialkurs om Frankrike något för dig! Vi har även en specialkurs med tema Italien. Se vidare vårt kursprogram på webben.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan