Tillbaka till Trädgård

Diplomutbildning: Florist - grundkurs light, steg 1. Intygskurs

Vill du veta mer om utbildningen?

Lämna en intresseanmälan så kontaktar vi dig.

Intresseanmälan

Grundkurs light - en omfattande kurs för dig som vill lära dig grundläggande tekniker och kunskaper om blommor samt hantering av blommor och verktyg. En slags "prova på" inför vidare utbildningar. Eller bara för dig för att det är så roligt att arbeta med blommor. Intygskurs!

Innehåll och mål


Med inriktning på det praktiska arbetet med blommor får du lära dig om grundtekniker, material och blomsterlära. Här ingår förstås också skötsel av blommor.

Upplägg


I denna kurs blir det fokus på buketter, dekorationer, bröllopsbinderi och begravningsbinderi i olika färger och former. Blommor efter säsong och tema. Du lär dig det man har mest användning av inom blomsterbinderi.

Kursen är inriktad på praktiskt arbete med färska blommor och växter och är upplagd på 5 fredagar kl 10.00-16.00 med paus för lunch. Start 29/9, därefter 6/10, 13/10, 20/10 och 27/10.
Tänk gärna på oömma kläder och sköna skor. I priset ingår allt material och alla blommor samt lån av verktyg. Blommorna tar du förstås med hem.

Kurslokal


Medborgarskolans Hus, Hagagatan 23 A, T-bana Odenplan.

Kursledare


Jezzica Collin Otterström är utbildad både på Munkeröds och S:t Eriks floristutbildningar. Hon har erfarenhet av att driva blomsterbutik och har specialkompetens inom bl a begravningsbinderi. Jezzica har arbetat med Medborgarskolans floristutbildningar sedan våren 2013.

Kursmaterial


I avgiften ingår allt material och alla blommor som används. Alla blommor du binder tar du förstås med hem. Priset för kursen är 8 495 kr, varav anmälningsavgift utgör 500 kr som skall betalas omgående vid anmälan. Först då är din anmälan bekräftad.

Förkunskaper


Kursen vänder sig till dig som är nybörjare.

Bra att veta


Anmälningsavgift 500 kr faktureras i samband med anmälan.

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan