Tillbaka till Trädgård

Diplomutbildning: Florist - fortsättning med fokus på butiksbinderier. Intygskurs!

Vill du veta mer om utbildningen?

Lämna en intresseanmälan så kontaktar vi dig.

Intresseanmälan

Fördjupning florist - en kurs för dig som vill lära dig mer om floristyrkets tekniker och kunskaper om blommor samt hantering av blommor och verktyg. Denna kurs förutsätter att du har gått Medborgarskolans florist grundkurs eller florist grundkurs light eller har motsvarande förkunskaper. Intygskurs!

Innehåll och mål


Med inriktning på det praktiska arbetet med blommor får du lära dig mer om grundtekniker, material och blomsterlära.

Upplägg


I denna kurs blir det fokus på buketter, dekorationer, bröllopsbinderi och begravningsbinderi i olika färger och former. Blommor efter säsong och tema. Du utvecklar dina kunskaper i både modernt och traditionellt binderi.
Kursen är inriktad på praktiskt arbete med färska blommor och är upplagd på 5 fredagar med start 17/11 kl 10.00-16.00 med paus för lunch. Därefter 24/11, 1/12, 8/12 och avslutning 15/12.
Tänk gärna på att bära oömma kläder och sköna skor. I priset ingår allt material och alla blommor samt lån av verktyg. Blommorna tar du förstås hem.

Kurslokal


Medborgarskolans Hus, Hagagatan 23 A, T-bana Odenplan.

Kursledare


Jezzica Collin Otterström är utbildad både på Munkeröds och S:t Eriks floristutbildningar. Hon har erfarenhet av att driva blomsterbutik och har specialkompetens inom begravningsbinderi. Jezzica har arbetat med Medborgarskolans floristutbildningar sedan våren 2013.

Kursmaterial


I avgiften ingår allt material och alla blommor som används. Alla blommor du binder tar du förstås med hem. Priset för kursen är 8 995 kr, varav anmälningsavgift utgör 500 kr som skall betalas omgående vid anmälan. Först då är din anmälan bekräftad.

Förkunskaper


Denna kurs förutsätter att du har gått Medborgarskolans florist grundutbildning eller florist grundkurs light eller har motsvarande förkunskaper.

Bra att veta


Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan