Tillbaka till Dans

Musikal

  • Träna smidighet och taktkänsla
  • Få bättre kroppskontroll
  • Ha roligt

I musikalernas värld behöver du inte välja om du vill sjunga eller dansa. Musikal är sång, dans och teater i en härlig blandning. Inspireras av de stora musikalartisterna på Broadway och våga ta klivet ut på scen!

Innehåll
Med hjälp av sång, dans och teater utvecklar du din musikaliska känsla, scennärvaro samt bygger på ditt självförtroende. Du lär dig hur man läser ett notblad för att enkelt kunna öva in musikalsången som binds ihop med enklare danskoreografi. Vi arbetar tillsammans med ett musikalnummer och har som ambition att i slutet av kursen ha en mindre föreställning inför släkt och vänner, men det är inget måste. Vi lägger fokus på att ha roligt tillsammans samtidigt som vi lär oss sånger, danssteg och att uttrycka oss teatraliskt.

Upplägg
Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 90 minuter per kurstillfälle.

Förkunskaper
Denna kurs riktar sig till nybörjare så du behöver inte ha några förkunskaper.

Kursledare

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Ta med vattenflaska, blyertspenna och en mapp att lägga papper i. Bär kläder och skor som du är bekväm att dansa i.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

031-755 14 00

Lokalkontor i Region Väst

Nja, inte särskilt troligt eller...

Någonstans i höstens kursutbud finns en kurs som är för bra för att vara sann, lite för knäpp, lite för udda. Kan du hitta den?

Tävla om 5 st presentkort á 1 500 kr!

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor