Tillbaka till Trädgård

Florist för en kväll - Adventskrans

Välkommen till vår florist Ulrika Remne och hennes kurs som är belägen i ett gammalt gästgiveri från 1700-talet strax utanför Västerås. Här känner du historiens vingslag samtidigt som du låter årstidens färger inspirera till härliga blomsterdekorationer. I denna kurs binder vi en personlig krans att hänga på dörren.

Innehåll
Du får...
- tips och idéer på kransens utformning och komposition.
- lära dig grundtekniken så att kransen blir stadig och hållbar mot väder och vind.
- förutom kransen även göra ett mindre arbete på temat jul.

Upplägg
Kursledaren ger dig tips, idéer och visar hur du kan göra. Kursen genomförs på landet hemma hos Ulrika Remne som driver Remne Blomsterdesign. Ulrikas hem är ett gammalt gästgiveri från 1700-talet. Här har varje årstid sin egen charm. Under vår och sommar möts ni av frigående höns i trädgården och om vädret tillåter tar vi en fika i syrenbersån mellan arbetena. På vintern tänder vi en brasa i kakelugnen och myser i Ulrikas stora bondkök tillsammans med katten. Läs gärna mer på www.remne-blomsterdesign.se

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Ulrika Remne är utbildad florist (Munkeröds Floristutbildning samt Floristutbildarna) och hon har drivit egen butik i Stockholm. Hon har även erfarenhet från Grand hotells floristavdelning samt ansvarat för Wirsbo Herrgårds blomsteruppsättningar. Våra ledare vidareutvecklar också kontinuerligt sin pedagogiska förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Materialkostnad tillkommer och betalas till ledaren på plats via kort eller kontant. Ungefärlig kostnad är 300 kr per person. Det beror på materialet du väljer på plats.

Kallelse/Faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta
Ni får ta med era arbeten hem. I kursavgiften ingår hembakt fika. Minns att kursen hålls hemma hos Ulrika. Vägbeskrivning finns här på hemsidan.

Anmälan

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Dela med dig av din kunskap, inspirera andra och utvecklas själv! Som kursledare på Medborgarskolan blir du en del av folkbildningen och får en unik möjlighet att dela med dig av ditt intresse och det du brinner för.

Läs mer och ansök här!

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer