Tillbaka till Fotografi och film

Porträttfotografering - helg

  • Lär dig god komposition
  • Utveckla din känsla för färg

Att fotografera är populärare än någonsin! Konsten att bevara ögonblick har fått ett uppsving tack vare de nya digitala systemkamrorna som förenar teknisk kvalitet med överkomliga priser. I var och vartannat hem finns en systemkamera som längtar efter att bli använd och utmanad. Bli vän med din systemkamera!

Innehåll
Kursen vänder sig till dig som tycker om att fota människor och vill ha lite ny inspiration och tips på hur man tar en perfekt porträttbild. I små arbetsgrupper övar vi på olika moment och lär oss om komposition och att använda oss av det befintliga ljuset. Mellan lektionerna får du foto uppgifter som vi sedan utvärderar tillsammans. Du kommer bland annat lära dig:
· Fotografering i befintligt ljus
· Bild komposition för porträtt
· Miljöval och kameravinkel
· Färgtemperatur
· Tips och tricks

Upplägg
Kursen erbjuds under 1 helg och vi träffas samma tider båda dagarna. Vi gör ett kortare uppehåll under dagen för lunch.

Förkunskaper
Kursen vänder sig till dig som har gått vår grundkurs i porträtt eller har lite erfarenhet av att fota människor.

Kursledare
Hanna Fredholm är fotograf, skribent och musikkritiker. Hon har mångårig erfarenhet av allt från porträtt till modefotografering. Hanna har även arbetat pedagogiskt med studenter i egenskap av mentor på Stockholms universitet.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Ta med dig din kamera gärna ett objektiv som motsvarar minst 50mm för en digital fullformatskamera.

Bra att veta
Ta gärna med dig lunch.
· Ta gärna med din instruktionsbok, den kan vara ett bra stöd.

Kallelse/Faktura
· Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
· Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelande rutan vid din anmälan att du önskar delbetala.
· I våra lokaler finns en kaffeautomat. Vill du köpa kaffe, te eller en kopp varm choklad, ta med en 10-krona.

Anmälan

Dela med dig av din kunskap, inspirera andra och utvecklas själv! Som kursledare på Medborgarskolan blir du en del av folkbildningen och får en unik möjlighet att dela med dig av ditt intresse och det du brinner för.

Läs mer och ansök här!

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer