Tillbaka till Körsång

Körsång

Dela glädjen över sång och musik tillsammans med andra i en kör. Att vara del av en kör ger dig glädje, livslust och en fantastisk gemenskap med andra. I kören sjunger vi en blandad repertoar med olika välkända låtar. Du behöver inte ha erfarenhet från att sjunga i kör sedan tidigare utan vi lär oss tillsammans med varandra!

Innehåll
I kören får du lära dig:
Notläsning
Stämsång
Att sjunga under ledning av en körledare.
Röstteknik

Upplägg
Kören träffas en gång i veckan i tio veckor på samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren. Kursen omfattar 2x45 minuter per kurstillfälle.

Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs för att delta i kören.

Kursmaterial
Vid första kurstillfället får du noter av körledaren som ni arbetar med under kursens gång. Noterna är inköpta till kören och kan behållas efteråt.

Kursledare
Stina Borg.
Stina är orkesterledare och körledare. Hon har studerat klassisk sång i tre år och sjungit i många olika körer.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kallelse/faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta
Kören håller till i våra lokaler på Ekeby Bruk, ingång A1.
Anmälan

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer

Dela med dig av din kunskap, inspirera andra och utvecklas själv! Som kursledare på Medborgarskolan blir du en del av folkbildningen och får en unik möjlighet att dela med dig av ditt intresse och det du brinner för.

Läs mer och ansök här!

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor