Tillbaka till Friskvård

Gymintroduktion för nybörjare

  • Kom i bättre form
  • Förebygg ohälsa

Du lär dig basövningar för ben- och överkroppsträning med stort fokus på hållning och teknik. Du kommer lära dig använda skivstång, hantlar, kettlebells och kabeldragmaskin.

Innehåll
Under kursens gång lär du dig teoretisk kunskap om träning för att öka den allmänna kroppsstyrkan, och om träning för att stimulera muskeltillväxt. Syftet med kursen är att ge en praktisk och teoretisk introduktion till gymvärlden. Du får tillräckligt med grundkunskaper för att efter kursen kunna börja träna på egen hand, eller gå med i en gruppträningsklass. Vid varje kurstillfälle genomförs praktiska moment och en kort teoretisk genomgång med avslutande frågestund

Upplägg
12ggr a 90min

Förkunskaper
Kursen riktar sig till dig som är nybörjare och som vill komma igång med styrketräning.

Kursledare
David Kip, fil.mag. inom idrottsvetenskap. Förutom magisterexamen är David certifierad styrke- och konditionsspecialist, styrkecoach, licensierad pt- och fystränare, certifierad kettlebellinstruktör och certifierad FMS-instruktör. David har över 25 års erfarenhet av egen styrketräning. Han har arbetat som tränare och instruktör sedan 2010, och driver sedan 2014 träningsstudion Styrkerummet i Örebro som specialiserat sig på träningskurser.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.


Bra att veta
Lämplig klädsel

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmäl dig till Medborgarskolans kurs, klicka på knappen ”Anmäl” i rutan högst upp till höger!

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta oss! 019-764 14 00

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan