Tillbaka till Friskvård

Powerbuilding

  • Kom i bättre form
  • Förebygg ohälsa

Powerbuilding är en "back to basic" styrketräningsfilosofi som kombinerar träningsmetoder för både styrka och muskelmassa. Att skapa en styrkebalans mellan kroppens olika muskelgrupper; hur du tränar för att öka maxstyrkan; och hur du tränar för att stimulera muskeltillväxt

Innehåll
Powerbuilding är en "back to basic" styrketräningsfilosofi som kombinerar träningsmetoder för både styrka och muskelmassa. Du lär dig variationer på basövningar såsom knäböj, bänkpress och marklyft, och hur du kan kombinera dessa med olika stödövningar. Du kommer arbeta med skivstång, hantlar, kettlebells och kabeldragmaskin. Under kursens gång lär du dig att skapa en styrkebalans mellan kroppens olika muskelgrupper; hur du tränar för att öka maxstyrkan; och hur du tränar för att stimulera muskeltillväxt.

Upplägg
12ggr a 90min

Förkunskaper
Kursen riktar sig till dig som är van vid träning och söker ny inspiration, eller t.ex. genomgått "Gymintroduktion för nybörjare" och vill lära dig mer

Kursledare
David Kip, fil.mag. inom idrottsvetenskap. Förutom magisterexamen är David certifierad styrke- och konditionsspecialist, styrkecoach, licensierad pt- och fystränare, certifierad kettlebellinstruktör och certifierad FMS-instruktör. David har över 25 års erfarenhet av egen styrketräning. Han har arbetat som tränare och instruktör sedan 2010, och driver sedan 2014 träningsstudion Styrkerummet i Örebro som specialiserat sig på träningskurser.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.


Bra att veta
Lämplig klädsel

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmäl dig till Medborgarskolans kurs, klicka på knappen ”Anmäl” i rutan högst upp till höger!

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta oss! 019-764 14 00

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor