Tillbaka till Friskvård

Muskellära - Seminarium

  • Kom i bättre form
  • Förebygg ohälsa

Effektiv träning och smart träningsplanering är baserat på hur musklerna fungerar. Under seminariet lär du dig enkel muskelfysiologi, med syfte att förstå olika träningsmetoder.
Vi diskuterar muskelfibertyper, rekrytering av muskelfibrer vid olika intensiteter och hur du kan utnyttja kunskapen vid träningsplaneringen. Du får lära dig hur du på ett enkelt och grov skattat sätt kan avgöra hur du själv bör träna utifrån din egen fysik och målsättning. Det krävs inga förkunskaper. Vi berör fysiologin endast på ytan och går inte djupare än alla hänger med. Syftet med seminariet är att skapa förståelse för syftet med tyngre styrketräning och träning för muskelmassa.

Kurs - och seminarieledare är David Kip, fil.mag. inom idrottsvetenskap. Förutom magisterexamen är David certifierad styrke- och konditionsspecialist, styrkecoach, licensierad pt- och fystränare, certifierad kettlebellinstruktör och certifierad FMS-instruktör. David har över 25 års erfarenhet av egen styrketräning. Han har arbetat som tränare och instruktör sedan 2010, och driver sedan 2014 träningsstudion Styrkerummet i Örebro som specialiserat sig på träningskurser.
b>

Bra att veta
Obligatorisk föranmälan

Välkommen till ett seminarium i samarbete med Styrkerummet i Örebro

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta oss! 019-764 14 00

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan