Tillbaka till Konsthantverk

Silversmide

  • Utveckla din kreativitet
  • Uttryck dig själv på ett nytt sätt

INNEHÅLL OCH MÅL
Den här kursen är för dig som aldrig har arbetat med silver tidigare, eller för dig med tidigare erfarenhet. Du får lära dig att använda de maskiner och verktyg som hör till. Skapa dina egna smycken från idé till verklighet. Silver verkar lyxigt men är inte särskilt dyrt. Du kan våga prova att såga, borra, fila, och putsa utan att vara rädd att misslyckas. Du får göra ett egendesignat smycke. Vi kommer under kurstiden varva teori med praktik.

Silversmide är ett hantverk vars traditionella teknik har använts och utvecklats under många tusen år. Med verktyg och enkla metoder kan du skapa ett föremål i silver. Silversmide är för dig som gillar att arbeta med dina händer och som älskar den tillfredsställande känslan av att själv tillverka något bestående.

KURSUPPLÄGG
8 ggr, totalt 32 tim. (1 lektionstimme varar 45 min).


KURSMATERIAL
Materialet gås igenom vid första tillfället och tillhandahålls av ledaren. Materialet betalas direkt till kursledaren.
Silverpris just nu är 15 kr/gram

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs.

KURSLEDARE
Mitt namn är Bo Giliusson och jag har alltid varit intresserad av hantverk och att skapa med mina händer. Intresset för silversmide har alltid funnits och därför har det varit en viktig del av mitt hantverk. Jag har under flera år varit kursledare i Silversmide på Medborgarskolan.

BRA ATT VETA
Vi i Medborgarskolan Syd är miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.
Det innebär att alla anställda har ett ansvar att arbeta efter de rutiner som är lämpliga i det dagliga arbetet, främst inköpsrutin, resepolicy, kemikalieinstruktion samt att hålla sig uppdaterad med vad som händer i vårt miljöarbete och ta emot revisioner på våra olika orter.
Materialkostnad tillkommer och betalas direkt till ledaren.

RABATT
Alla som går kurs hos oss får rabatt på Bokus och Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör <http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/>


Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare