Tillbaka till Japanska

Japanska för nybörjare hösten 2017

 • Japanska talas av över 125 miljoner människor
 • Du lär dig läsa och skriva både Hiragana och Katakana
 • Du får en inblick i den rika japanska kulturen

Nyfiken på Japan? Under de senaste åren har det japanska språket, som talas av cirka 127 miljoner människor, blivit ett populärt språk, inte bara bland affärsfolk utan även bland många yngre som är intresserade av Manga och Anime.

Innehåll
Kursen kommer att introducera dig till vardagssituationer där du kommer att kunna presentera dig själv, gå ut för att handla på egen hand, resa på egen hand och mycket mera.

Förkunskaper
Inga kunskaper i japanska krävs, men eftersom studiematerialet är på engelska och japanska, kan det vara bra att kunna tillgodogöra sig grammatiska förklaringar och frågeställningar på engelska.

Upplägg
Kursen omfattar 2 x 45 min per tillfälle, vi träffas en gång i veckan under 8 veckor.

Kursledare
Bo Berglund är vår kursledare i japanska. Han har verkat i Japan i många år som översättare, tolk, egenföretagare, skådespelare, nyhetsuppläsare mm.

Det är något speciellt med våra kursledare! De delar med sig av sin kunskap på ett inspirerande och engagerat sätt i ämnet de brinner för.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Kostnad för kurslitteratur tillkommer och faktureras tillsammans med kursavgiften. Vi använder oss av Japanese for Busy People som vi beställer och du får boken vid första tillfället.

Som deltagare i någon av Medborgarskolans kurser får du 6 procent rabatt på böcker hos www.bokus.com. För att få rabatten ska du ange rabattkod medbo14.
Rabatten gäller för alla böcker, både svenska och utländska. Normal leveranstid för svenska böcker är en till tre dagar. Engelska och amerikanska tar mellan tre och sex dagar. Beräknad leveranstid syns vid beställningstillfället.
Du får också 10 procents rabatt på böcker i Akademibokhandelns butiker mot uppvisande av personlig kallelse eller faktura alternativt kvitto från webbetalningen i kombination med legitimation. Rabatten gäller för alla böcker, både svenska och utländska

Tips på vidareutveckling
Efter nybörjarkursen i japanska kan du fortsätta läsa Japanska termin 2 hos Medborgarskolan.

Bra att veta
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Aviavgift om 50 kr/avi from avi nr två tillkommer vid delbetalning.

Anmälan

 • Kurslokal: Medborgarskolan Gästrikland våning 2, Drottninggatan 23, Gävle (Karta)
 • Ledare: Bo Berglund
 • Start: den 20 september 2017
 • Dag och tid: Onsdag 18:00-19:30
 • Kurstimmar: 16
 • Tillfällen: 8
 • Kursnummer: 57741
 • Deltagaravgift: 995 kr
 • Material: 225 kr
 • Summa: 1220 kr

Köpvillkor

Medborgarskolan Gästrikland våning 2 Gävle

Drottninggatan 23, Gävle
Telefon: 026-60 50 80

Gästrikland
Drottninggatan 23
80311 GÄVLE

026-60 50 80
gastrikland@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Gävle

På Amplifieds musikhus i Gävle repar ni som band gratis. Vi hjälper er att utvecklas genom att bl.a erbjuda er spelningar och studiotid.

Läs vidare

Stort grattis säger vi till Christer Lidén som är utsedd till Årets Kursledare 2016 av Medborgarskolan Region Mitt!

Läs mer

Följ oss på Facebook..

Så får du uppdateringar om arrangemang och kurser där du bor!

Medborgarskolan på Facebook

90-åriga Anna-Märta engagerar diskussionspigga pensionärer.

Läs vidare