Tillbaka till Franska

Franska nivå B1

  • Lär dig användbara fraser på franska
  • Få inblick i den franska kulturen
  • Franska är officiellt språk i tjugonio länder

Landet som gav oss Tour de France, Eiffeltornet och Monets alla verk. Soliga stränder i söder och snöiga alper i öster, Frankrike har lite av det mesta. Kulturella rikedomar, vingårdar i mängder, böljande gröna kullar och det fantastiska franska köket. Det finns många anledningar till att Frankrike ligger många varmt om hjärtat. Följ med på resan in i det franska språkets värld!

Innehåll
Under kursen fortsätter du att träna på
Ordförråd
Grammatik
Hur du konverserar med andra

Upplägg
Kursen går en gång i veckan under 10 veckor, samma dag och tid. Varje kurstillfälle omfattar 2x45 minuter. Eventuella lov och uppehåll bestäms i samråd mellan deltagarna och ledaren.

Förkunskaper
Det krävs förkunskaper motsvarande nivå A2. Detta innebär att du kan förstå huvuddragen i tydligt standardspråk i kända sammanhang. Du kan oförberedd ge dig in i samtal om ämnen som är kända, men har ibland svårt att hitta ord. Du kan skriva en enklare text.

Kursledare
Gunilla Nordén har lång erfarenhet av undervisning i både skola och studieförbund. Gunilla har varit ledare hos Medborgarskolan sedan 2009 och har haft kurser i franska, engelska och svenska som andraspråk, både i grupp och enskilt. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmateral
Kurslitteratur ingår inte i kursavgiften. I kursen används boken Escalade 4, andra upplagan, 2014, med facit. Boken har ISBN 978-91-47-10470-3 och facit har ISBN 9789147104710.
Du kan beställa kurslitteratur via www.bokus.se eller www.adlibris.com.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
När du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör för utnyttja din rabatt på: http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Kallelse/faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala? Skriv då i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta
Känner du dig osäker på vilken nivå du ska välja, ta hjälp av Europarådets nivåskala som finns på vår hemsida och bedöm själv dina språkkunskaper.
Du kan göra ett nivåplaceringstest direkt här på webben.

Anmälan

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Dela med dig av din kunskap, inspirera andra och utvecklas själv! Som kursledare på Medborgarskolan blir du en del av folkbildningen och får en unik möjlighet att dela med dig av ditt intresse och det du brinner för.

Läs mer och ansök här!

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor