Tillbaka till Data

Word 2016 grundkurs - Intensivutbildning

Medborgarskolans datakurser
  • Få ut det mesta av din dator
  • Ta del av den digitala världen
  • Lär dig verktygen

Många använder dagligen Word i sitt arbete. Men många utnyttjar inte alla de användbara funktioner som gör Word till ett komplett program för de som jobbar med text. Denna kurs riktar sig till dig som använder dig av Word i ditt dagliga arbete och som vill lära dig att arbeta effektivare i programmet.

Innehåll
Text och styckeformatering
Tabbar
Tabeller
Formatmallar
Innehållsförteckningar
Kopplade dokument
Sidhuvud och sidfot
Hanterar bilder
SmartArt
Autokorrigering och autoformat
Översättning

Upplägg
Lärarledd kurs med praktiska övningar. 8 studietimmar á 45 min. 09.00-16.00. 60 min lunchpaus. Ta med egen lunch. Microvågsugn och kylskåp finns att låna för den som vill. Gångavstånd 300 meter till närmaste affär.

Förkunskaper
Datorvana. Du ska vara bekant med programmet sedan tidigare.

Kursledare
Jag heter Lars-Göran och har arbetat med IT-utbildningar i över 15 år. Mina kursdeltagare har varit allt från nybörjare till personer med många års erfarenhet av IT. Det som driver mig i mitt yrke är att få lära känna nya människor, ge dem nya kunskaper som kan användas privat och i arbetet samt att se dem utvecklas.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Bra att veta
I vår datasal finns helt nya Intel Core i5, 2 x 2.7Ghz datorer med 8GB minne. Samtliga datorer har internetuppkoppling, Windows 10 och Office 2016 samt en projektor som visar lärarens dataskärm.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmäl dig till Medborgarskolans kurs, klicka på knappen ”Anmäl” i rutan högst upp till höger!

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor