Tillbaka till Data

Outlook 2016 grundkurs - Intensivutbildning

Medborgarskolans datakurser
  • Få ut det mesta av din dator
  • Ta del av den digitala världen
  • Lär dig verktygen

Microsoft Outlook är ett kraftfullt e-postprogram som även innehåller flera olika funktioner för att organisera din tid med att-göra-listor, boka möten och föra anteckningar. Ett måste för dig som vill lära dig arbeta i Outlook.

Innehåll
Introduktion till Outlook
Läsa och skicka e-post
Ställ in autosvar
Skapa en signatur
Organisera e-post
Mapphantering
Skapa och lägg till kontaktlistor
Använd kalendern
Skapa ett möte och dela en kalender
Mötesinbjudan
Skapa uppgifter
Anteckningar

Upplägg
Lärarledd kurs med praktiska övningar. 8 studietimmar á 45 min. 09.00-16.00. 60 min lunchpaus. Ta med egen lunch. Microvågsugn och kylskåp finns att låna för den som vill. Gångavstånd 300 meter till närmsta affär.

Förkunskaper
Datorvana.

Kursledare
Jag heter Lars-Göran och har arbetat med IT-utbildningar i över 15 år. Mina kursdeltagare har varit allt från nybörjare till personer med många års erfarenhet av IT. Det som driver mig i mitt yrke är att få lära känna nya människor, ge dem nya kunskaper som kan användas privat och i arbetet samt att se dem utvecklas.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Bra att veta
I vår datasal finns helt nya Intel Core i5, 2 x 2.7Ghz datorer med 8GB minne. Samtliga datorer har internetuppkoppling, Windows 10 och Office 2016 samt en projektor som visar lärarens dataskärm.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmäl dig till Medborgarskolans kurs, klicka på knappen ”Anmäl” i rutan högst upp till höger!

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare