Tillbaka till Måleri

Teckna manga, barn och ungdom

  • Öva upp ditt färgsinne
  • Använd din kreativitet
  • Bli inspirerad

Manga är det japanska ordet för tecknade serier och innefattar all typ av tecknade serier. I Sverige har mangan blivit känt som den typiskt japanska serieteckningen som kännetecknas av figurer med stora ögon, uttrycksfulla ansikten och oproportionerliga kroppar.

Innehåll
Du provar på olika tekniker för serietecknandet samtidigt som du lär dig om seriekaraktärernas uttryck i mangans värld. Du lär dig även om mangans historia, sidlayout och hur du lägger upp en mangaserie. Vi fokuserar på det kreativa skapandet och skapar tillsammans innehållet i kursen.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i åtta veckor, samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 2x45 minuter per kurstillfälle.

Förkunskaper
Denna mangakurs riktar sig både till dig som är nybörjare och dig som har tecknat manga tidigare.

Kursledare
Denna kurs leds av Johan Andersson som funnit ett stort intresse för mangan. Han läser det mycket på fritiden och övar för varje dag för att bli ännu bättre. Han har även ett projekt i form av att med anime, manga i rörlig film. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Ta med blyertspenna, suddgummi och skissblock. Övrigt material finns på plats i kurslokalen vid första sammankomsten då kursledaren även informerar om material som passar dig.

Bra att veta
Kursen riktar sig till barn och ungdomar i åldrarna 8 till 16 år.

Du får en faktura/kallelse med definitivt startdatum skickad till din angivna e-postadress.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

0300-69 01 70

Lokalkontor i Region Väst

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Nja, inte särskilt troligt eller...

Någonstans i höstens kursutbud finns en kurs som är för bra för att vara sann, lite för knäpp, lite för udda. Kan du hitta den?

Tävla om 5 st presentkort á 1 500 kr!