Tillbaka till Släktforskning

Släktforskning, fortsättare

  • Lär dig om släktforskning på nätet
  • Hitta dina rötter samtidigt som du lär dig om släktforskning
  • Lär dig släktforskningsprogram

Att släktforska är en spännande och lärorik jakt på en svunnen tid. Hur ser din släkt ut och av vem är du egentligen kommen? Genom att gå tillbaka i tiden kan du upptäcka ny information om dina förfäder och vilka de var, historia som annars skulle gå till spillo. Med dagens digitala arkiv kan alla släktforska, bara man vet hur!

Innehåll
Du lär dig vidare hur du går tillväga för att leta i arkiv och databaser för att söka information om din släkt. Under kursens gång tyder vi gamla handstilar och går igenom andra moment som kan hjälpa dig vidare i dina efterforskningar. Vi utgår ifrån Arkiv Digital men efter som att alla föredrar olika databaser tittar även på SVAR och Ancestry. Kursledaren hjälper till och stöttar upp med support och tips när du stöter på nya moment och hinder.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan under sex sammankomster på samma dag och tid. Vi gör uppehåll för jullov under vecka 52 och vecka 1 och träffas igen vecka 2. Kursen omfattar ca 3x45 minuter per kurstillfälle.

Förkunskaper
Du tidigare gått en grundkurs eller har släktforskat en del på egen hand. Du behöver kunna hantera en dator då kursen är datorbaserad.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Du behöver ha ett abonnemang hos Arkiv Digital som är ett nätbaserat släktforskningsprogram. Du registrerar ditt abonnemang på arkivdigital.se/online/abonnemang. Där kan du enkelt välja hur länge du vill att ditt abonnemang ska gälla. Om du använder ett annat program, meddela det gärna vid din anmälan.

Bra att veta
Du får en kallelse och faktura skickad till din angivna e-postadress med definitivt startdatum.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

035-10 02 20

Lokalkontor i Region Väst

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor