Tillbaka till Franska

Franska Nivå B1+

  • Lär dig användbara fraser på franska
  • Få inblick i den franska kulturen
  • Franska är officiellt språk i tjugonio länder

Frihetens, jämlikhetens och broderskapets hemland är ett av världens viktigaste kulturcentra tack vare bidragen till konst, litteratur, filosofi, demokrati och gastronomi. Frankrike är också den varma södra delen, den frodiga norra delen och bergskedjornas vildhet.

Innehåll
Vi fokuserar på ordförrådet och på att tala. vi diskuterar utifrån olika texter vi läser och övar på att använda språket otvunget och varierat under olika situationer.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan, samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle.

Kursen omfattar 2x45 minuter per kurstillfälle + eventuell paus.

Förkunskaper
Jag kan förstå huvuddragen i tydligt standardspråk i kända sammanhang. Jag kan oförberedd ge mig in i samtal om ämnen som är kända, men har ibland svårt att hitta ord. Motsvarande gymnasienivå.

Känner du dig osäker på din nivå så kan du göra vårt språktest på www.medborgarskolan.se/spraktest

Kursledare
Adrien Patuzzo är belgare som bott i Frankrike många år och som nu bor med sin familj i Kumla sedan två år. Han brinner för franska språket och att lära ut sitt språk till fler.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.


Kursmaterial
I kursen använder vi oss av boken Mais oui 4 med ISBN 9789147091591 och material som framtagits av ledaren. Obs! Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften och tillhandahålls INTE av Medborgarskolan.
Boken finns att köpa via näthandel eller via Lindhska bokhandeln, Drottninggatan 11 i Örebro.Invänta kallelse med datum för kursstart innan du köper boken.
Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du även 5% rabatt på www.bokus.com <http://www.bokus.com>. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Våra språkkurser är på tio tillfällen med möjlighet till förlängning. Direkt efter avslutad kurs erbjuder vi alltid fortsättningskurser. Prata med din kursledare så får du hjälp att hitta rätt nivå.

Bra att veta
I våra lokaler finns kaffeautomater. Vill du köpa kaffe eller te, ta med en 5-krona.

Det är obligatorisk föranmälan på kursen.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta oss! 019-764 14 00

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor