Tillbaka till Matlagningskurser

Perus nationalrätt - Ceviche

Det peruanska köket anses vara ett av de mest varierade och originella i världen tack vare dess blandning av olika matkulturer.
Inkarikets matkultur har smält samman med spanska, afrikanska, kinesiska, japanska och italienska matinfluenser och gett upphov till en matkultur från ”fyra kontinenter i ett enda land”.

Innehåll
Ikväll ägnar vi oss åt att laga Perus stolthet, nämligen nationalrätten Ceviche. Denna rätt har gjort Peru världskänt i gastronomiska sammanhang och numera har varje sydamerikanskt land en egen version av ceviche.
Ceviche har lagats i urminnes tider. Inkaindianerna lagade den, då med andra råvaror eftersom livsmedel som lime och citrusfrukter kom till Peru senare med spanjorernas intåg. I och med att det peruanska köket fått influenser från andra världskök har även råvarorna och sättet att tillaga ceviche ändrats med tiden. Ikväll kommer vi att tillaga olika former av ceviche, med olika fisksorter, skaldjur, olika chilisorter och med inspiration från andra värdskök som exempelvis Japan. Detta är en kurs du definitivt inte vill missa. Kom och lär dig laga en äkta traditionell ceviche och andra varianter för att kunna imponera på nära och kära, vänner och bekanta eller bara för att ha kul.

Upplägg
Kursdeltagarna arbetar i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recept. Kvällen avslutas med gemensam måltid, därefter hjälper alla till att duka av och diska det sista av kärl och porslin.

Förkunskaper
Alla är välkomna.

Kursledare
Regina Rojas Tena är född i Lima men flyttade till Sverige som barn. Hon har alltid haft ett brinnande intresse för matlagning och alltid haft det peruanska köket nära till hjärtat. Hon tycker dock om att experimentera i köket för att skapa nya matupplevelser.
Regina har även gått en raw food kock grundutbildning genom Medborgarskolan ledd av Ulrika Hoffer. Hon har därefter börjat utveckla de traditionella raw foodrätterna med inslag av peruanska smaker.

Kursmaterial
Du får ett recepthäfte som innehåller de rätter vi kommer att laga. Kostnad för råvaror, recept och material ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Många andra spännande matkurser att välja mellan. Läs på Medborgarskolans hemsida.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/


Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolans Hus, Hagagatan 23 A, STOCKHOLM (Karta)
  • Ledare:
  • Start: den 20 oktober 2017
  • Dag och tid: Fredag 18:00-21:45
  • Kurstimmar: 5
  • Tillfällen: 1
  • Kursnummer: 16600
  • Pris: 1095 kr

Köpvillkor

Medborgarskolans Hus STOCKHOLM

Hagagatan 23 A, 11347 STOCKHOLM
Telefon: Kursadmin.: 010-157 63 61 Övriga frågor: 010-157 60 00

Stockholm
Hagagatan 23, Box 19193
104 32 STOCKHOLM

010-157 63 61
info.sthlm@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Stockholm

Föreläsning med Peter Streijffert
Onsdag 11 oktober

Lär dig ta tillvara mat, minska på onödiga förpackningar, minska matsvinnet och samtidigt laga bra, billig och god mat!

Zero Waste - minska matsvinnet!

Frossa i choklad – lär dig göra chokladpraliner, tryfflar och sötsaker med choklad!

Se alla kurser

Föreläsning om hur vi ska minska matsvinnet och istället ta till vara på maten.
Lär dig samtidigt hur du kan laga bra, billig och god mat!

Anmäl dig här!

Indien – curryns och den vegetariska matens förlovade land. Olika språk, religioner och kulturer har präglat seder, bruk och maträtter. Grönsakerna och de vegetariska rätterna dominerar.

Indisk matlagning