Tillbaka till Friskvård

Stärk kroppen med Stig Larsson

  • Kom i bättre form
  • Förebygg ohälsa

Hitta sätt att komma i form även på äldre dagar. Stärk upp kropp, ben och muskler. Tro det eller ej, men det är aldrig för sent att försöka komma igång. Stig Larsson, hälsoprofil, guidar, peppar och ger dig fina verktyg och råd för att fortsätta hemma för egen maskin.

Innehåll
Genomgång av fötter och dess funktion
Tittar på kursdeltagarnas skor
Gångteknik
Genomgång av muskler i vader och underben
Vad ska man äta?
Styrkeövning
Konditionsövning
Rörlighetsövningar

Upplägg
Kursen genomförs en gång i veckan, samma dag och tid.

Förkunskaper
Inga förkunskaper. Stig ger de verktyg som behövs på kursen.

Kursledare
Stig Larsson är en värmländsk hälsoprofil som bland annat medverkat i SVT´s Fråga doktorn som friskvårdsexpert i flera säsonger. Han inspirerar och lär många människor ett friskare liv. Över 600 personer har genom åren tagit del av Stigs kurser och föreläsningar.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Ta med dig ett par skor som är väl använda och sköna. Dessa använder vi för gånganalys. Vita strumpor som är smutsiga, dvs använda på undersidan. Om du har mobilkamera, ta med mobilen för dokumentation av fötter och leder.
Vi jobbar även med planscher och bilder för att se hur fötterna är uppbyggda.

Vi reserverar oss för prisändringar.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Bra att veta
Ta på dig mjuka bekväma kläder.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan