Tillbaka till Trädgård

Florist för en kväll - Adventstema (Allt material ingår)

Bind en egen bukett inspirerad av julens färger & skapa en dekoration i oasis med adventstema. Alla blommor & material ingår i kursavgiften.

Innehåll
Praktiskt arbete där du jobbar med färska blommor och material och trevliga tillbehör som florister använder. Varuvård, skötsel av blommor, snitt teknik och grundtankarna i att arrangera blommor. Du får lära dig metodik och får en inblick i de olika materialen.
• Bind en vacker bukett & skapa en dekoration där du får lära dig om materialkunskap, färg och formlära, bindteknik, snitt-teknik och blomskötsel.

Förkunskaper
Ingen förkunskap krävs, men är heller inget hinder.

Kursledare
Sofia Linderholm är utbildad florist & älskar växter. Tillsammans inspireras ni till att skapa fantastiska kreationer. Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Material
Material & blommor ingår i kursavgiften. Önskar du köpa med egna blommor, skriv detta i anmälan.

Lokal
Kursen hålls på Storgatan 18 i centrala Örebro.

Bra att veta
Kursen pågår under en kväll. Ta med papperskassar att bära hem blommorna i. Tänk på oömma kläder och sköna skor.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta oss! 019-764 14 00

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan